RIKARDO GOMEŠ JE GOL MAŠINA! Ponos Partizana: Uz Benzemu NAJKORISNIJI IGRAČ u Evropi! Ni "Zlatna kopačka" nije daleko!
Foto: Starsport

nestvarno

RIKARDO GOMEŠ JE GOL MAŠINA! Ponos Partizana: Uz Benzemu NAJKORISNIJI IGRAČ u Evropi! Ni "Zlatna kopačka" nije daleko!

Fudbal -

Rikardo Gomeš se ovog leta drugi put vratio u Partizan.

Napadač crno-belih ima impresivnu statistiku postignutih golova u dosadašnjem delu sezone.

Na devet prvenstvenih utakmica postigao je fantastičnih 12 golova.

A na sedam utakmica u Ligi konferencije još 4 pogotka.

Dakle ukupno maltene gol meču, 16 golova na 17 utakmica.

Nestvaran učinak sjajnog golgetera.

Što se nacionalnih šampionata tiče tu su brojke još frapantnije.

Naime Rikardo Gomeš i Karim Benzema najkorisniji su fudbaleri u ligama na planeti u sezoni 2021/22, onima koje se igraju u ritmu jesen-proleće.

Prema statistici "Transfermarkta" njih dvojica dele čenu poziciju sa po 15 golova i asistencija.

Partizanov golgeter je u 10 mečeva Linglong Superlige Srbije postigao 12 golova, dodao još tri asistencije. Sa druge strane, Benzema je na sedam mečeva La Lige mrežu tresao osam puta i dodao još sedam asistencija. Slede Majkl Frej iz Antverpena sa 12 gol-asistencija (11 golova, jedna asitencija), koliko imaju Artur Kabral (Bazel, 10+2) i Randal Azofeifa (San Hoze, 2+10).

Rikardo Gomeš
foto: Printskrin

Napadač sa Zelenortskih ostrva je u ovom trenutku najbolji strelac u svim ligama koje obuhvata "Transfermarkt" a igraju se u sezoni 2021/22. Postigao je 12 golova ma 10 mečeva, Frej (Antverpen) je zabeležio 11, Kabral (Bazel) i Sand (Lanus, Argentina) po 10.

Ako se pogleda cela dosadašnja sezona 2021/22. i ligaškom učinku doda i onaj internacionalni, Rikardo Gomeš je drugi sa 19 golova i asistencija. Na 17 susreta nanizao je 16 pogodaka (12 SLS i četiri Liga konferencija), uz tri asistencije. Najbolju statistiku po "Transfermarktu" ima Artur Kabral iz Bazela koji je na 14 susreta postigao 18 golova uz šest asistencija, što je zbirno 24.

Rikardo Gomeš
foto: Printskrin

U trci za "Zlatnu kopačku" Evrope, u kojoj se računaju i lige koje se igraju kalendarski u 2021. godini, za sada je Rikardo Gomeš na četvrtom mestu sa 18 bodova. Srbija je napredovala na UEFA listi država pa se golovi u Linglong Superligi Srbije imaju koeficijent 1,5. Budući napadač Crvene zvezde, a sada golgeter Moldea i norveške lige Ohi Omoižuanfo je lider sa 31,5 bodova jer je postigao 21 gol uz koeficijent 1,5. Drugi je Norvežanin Tomas Lene Olsen sa 25,5 (17 golova, koeficijent 1,5), treći Veton Beriša iz Vikinga sa 19,5 (13 golova, koef. 1,5), a iza Rikarda nalaze se prvi strelci Estonije, prva puška Flore Tauno Sapinen sa istim brojem bodova 18 (18 golova, koeficijent 1) i Henri Anier (Pade, 18 golova, koef 1).

Rikardo Gomeš
foto: Printskrin

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track