Javor proslavlja vek postojanja

Slavlje u Ivanjici

Javor proslavlja vek postojanja

Fudbal -
Svečana akademija povodom obeležavanja stogodišnjice fudbalskog kluba Javor iz Ivanjice biće održana 30. avgusta u hotelu “Park”

Svečana akademija povodom obeležavanja stogodišnjice fudbalskog kluba Javor iz Ivanjice biće održana 30. avgusta u hotelu “Park”, a očekuje se dolazak prijatelja, bivših članova kluba, gostiju iz Fudbalskog saveza Srbije i predstavnika ministarstva za sport i omladinu, najavio je direktor Tomislav Savić."Na svečanoj akademiji biće prikazan dokumentarni film o našem klubu, a nakon toga ćemo podeliti priznanja zaslužnim igračima, trenerima i svima koji su pomogli da Javor danas bude u fudbalskoj eliti", kazao je Savić Tanjugu i dodao da će se odigrati prijateljska utakmica između veterana FK Javor i veterana reprezentacije Srbije.

Govoreći o takmičarskoj sezoni 2012/2013, Savić je istakao da je želja svih "da Javor bude plasiran u bezbednoj zoni, odnosno da se ne bori za opstanak"."Tim je promenjen, dosta igrača je otišlo, a naš plan je da angažujemo talente, spremne da se dokazuju i usavršavaju uz igrače koji već imaju superligaško iskustvo" naglasio je direktor FK Javor.U varošicu pod Golijom prvu loptu doneo je student Milan Radojević 1912.godine, kada je i nikao ovaj klub, koji za 100 godina postojanja nikada nije menjao ime. Između dva rata Javor je bio veoma aktivan. Iznedrio je i dva tadašnja reprezentativca Dragana Jovanovića i Boška Petrovića.Posle Drugog svetskog rata u Javoru su ponikli mnogi prvoligaški igrači i reprezentativci poput Srboljuba Krivokuće, Vladice Kovačevića, Petra Krivokuće i Radovana Krivokuće .

Monografiju povodom obeležavanja stogodišnjice kluba sprema ivanjički novinar Emilijan Protić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track