Novi Pazar dočekuje Zvezdu bez navijača
Foto: Zoran Šaponjić

Kazna

Novi Pazar dočekuje Zvezdu bez navijača

Fudbal -
Navijači Novog Pazara su se međusobno sukobili na meču prvog kola Superlige protiv niškog Radničkog

Fudbalski klub Novi Pazar kažnjen je sa dve utakmice igranja bez publike kod kuće zbog nasilja njegovih navijača, saopštila je Disciplinska komisija.

Pazar je kažnjen zbog nereda pre utakmice protiv Radničkog iz Niša u prvom kolu Super lige, kada je jedan navijač uboden nožem.

"Odluka je doneta posle obavljenog veoma detaljnog istražnog postupka i bazirana je kako na težini učinjenog prekršaja, tako i na postojećem lošem disciplinskom dosijeu FK Novi Pazar", navodi se u obrazloženju presude.

Predsednik Disciplinske komisije Slobodan Pajović rekao je da je ova odluka "poslednje upozorenje" i da se neće tolerisati fizičko nasilje na sportskim terenima.

"Ova odluka predstavlja poslednje upozorenje da nećemo tolerisati fizičko nasilje na sportskim terenima. U slučaju eventualnog ponavljanja sličnog prekršaja mogu slediti još rigoroznije kaznene mere, ne samo za pomenuti klub, već i za sve ostale", rekao je Pajović.

Predsednik komisije kazao je da je istraga obavljena "veoma iscrpno" i uz pomoć MUP-a Srbije, službenih lica i predstavnika Novog Pazara.

Fudbalski klub Novi Pazar ocenio je da je kazna od dve utakmice igranja bez publike prestroga i najavio je žalbu na odluku Disciplinske komisije

"Smatramo da je kazna prestroga i sigurno ćemo se žaliti na odluku. U ovakvim situacijama aršini treba da budu isti za sve", rekao je agenciji Beta portparol Novog Pazara, Redžep Korać.

Novi Pazar će bez prisustva publike kao domaćin igrati protiv Crvene zvezde u nedelju u trećem kolu i protiv Spartaka u petom kolu, 15. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track