PREMINUO LEGENDARNI BERNAR TAPI: Francuski tajkun bio poznat i po tome da je hteo da namesti finale sa Zvezdom u Bariju
Foto: Profimedia

Tuga u Francuskoj

PREMINUO LEGENDARNI BERNAR TAPI: Francuski tajkun bio poznat i po tome da je hteo da namesti finale sa Zvezdom u Bariju

Fudbal -

Bernard Tapi, nekadašnji predsednik Olimpika iz Marselja, preminuo je u 78. godini.

Francuski mediji prenose da je Tapi preminuo od od posledica kancera.

Atalanta - Milan

Kao i prošle sezone, i na početku ove Milan pokazuje šampionske ambicije, a večerašnje (20.45) gostovanje Atalanti biće dobar pokazatelj koliko su te ambicije ozbiljne. Kvota na keca u Bergamu je 2,30, iks je 3,50, a dvojka 3,25.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atalanta - Milan.

Tapija su povezali sa mnogim kontroverznim aferama u fudbalskom svetu, a postoje svedočenja da je i u Bariju 1991. hteo da "kupi" finale protiv Crvene zvezde.

Tehnički direktor Crvene zvezde u vreme finala u Bariju 1991, Vladimir Cvetković, pre više godina potvrdio da je na ljude iz kluba vršen pritisak da "prodaju" tu utakmicu. On je tvrdio da je pritisak stizao direktno od ljudi bliskih Tapiju.

- Odbio sam ponudu da prodam finale u Bariju! U startu sam presekao. Nema ništa od toga "ali". Rekao sam: igraćemo za narod, igraćemo za Srbiju. Nisam želeo da neko te moje reči protumači kako Cvele hoće da se prikaže kao heroj. Učinio sam samo ono što mi je nalagala moja savest, ljubav prem Srbiji, ovom narodu, svojoj deci i budućim generacijama Zvezde - rekao je o toj nepristojnoj ponudi Cvetković.

Ipak, dve godine kasnije odveo je Olimpik do titule najbolje ekipe u Evropi.

Tapijev život su obeležile brojne afere. Pre četiri godine Apelacioni sud u Francuskoj naložioje Tapiju da vrati svih 404 miliona evra, koliko mu je odlukom arbitražnog suda isplaćeno u sporu povodom prodaje jedne velike kompanije.

Potvrđeno je da je biznismen imao veze sa jednim od arbitara kog je država imenovala da reši Tapijev spor protiv banke Kredi Lione iz 2008. godine u vezi sa prodajom kompanije čiji je Tapi bio vlasnik od 1989. godine.

Tapi je u aprilu ove godine bio u centru pažnje zbog napada na njega i njegovu suprugu. Grupa lopova provalila je u njihovu vilu, opljačkala ih, a lopovi su mučili Tapija i njegovu suprugu, pa su zbog povreda završili u bolnici.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track