BARSELONA GORI, A KUMAN SE ČEŠLJA: Španski mediji navode zašto holandski trener neće dobiti otkaz
Foto: Profimedia

Potresi na Kamp Nouu

BARSELONA GORI, A KUMAN SE ČEŠLJA: Španski mediji navode zašto holandski trener neće dobiti otkaz

Fudbal -

Ni stariji ljubitelji fudbala i navijači Barselone ne sećaju se kada je ovaj klub bio na nižim granama od sadašnjih.

Klub sa stadiona Kamp Nou je trenutno deveti u šampionatu Španije, a posle dva kola nema nijedan bod u Ligi šampiona. Nema ni igru, glatko gubi jače utakmice, pa se iz dana u dan postavlja pitanje kada će trener Ronald Kuman dobiti otkaz.

Sudeći po pisanju Mundo Deportiva, lista bliskog Barseloni, Holanđanin nema razloga za strah. Bar ne u skorije vreme jer ima podršku predsednika kluba Đoana Laporte.

"Kao prvo, Laporta ne želi da bude predsednik koji ne poštuje svog trenera i koji se olako razbacuje s klupskim legendama što Kuman sigurno jeste. Predsednik želi stabilnost. Drugo, Kuman je uoči utakmice s Atletikom rekao Laporti da može da okrene situaciju u ekipi kad mu se vrate ključni povređeni igrači i Laporta mu veruje jer s njim ima dobar odnos. Treće i najvažnije: Laporta ne želi da žuri i tako donese ishitrene odluke. Ne misli da je Kuman savršeno rešenje, ali trenutno jednostavno ne može da dovede trenera kojeg bi želeo jer niko ne želi da preuzme tim usred sezone i to u ovakvom stanju. Laporta za novog trenera želi da pripremi teren i omogući mu da radi u najboljim mogućim okolnostima", piše Mundo Deportivo.

Španski list dodaje i da problem nije samo u Kumanu.

"Predsednik je svestan da problem nije samo u treneru nego i u igračima. Novo lice na klupi možda nije dovoljno i najgore što bi mogao da napravi jeste sad da dovede nekoga samo zato da smeni Kumana. Peto, Laporta želi da smiri tenzije u i oko kluba, a šesti razlog je da ne želi da uništi potencijalnog novog trenera. Ko god bi sad došao na klupu i bio Laportina velika želja vrlo lako bi mogao da izgori u situaciji u kojoj je timd. Ako se odluči za novi projekt, to će biti na kraju sezone", dodaje se u tekstu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track