BATA MIRKOVIĆ IDE U SLOVENIJU: Bivši trener Partizana prvi je kandidat za šefa struke MARIBORA
Foto: Starsport©

želja ljubičastih

BATA MIRKOVIĆ IDE U SLOVENIJU: Bivši trener Partizana prvi je kandidat za šefa struke MARIBORA

Fudbal -

Srpski trener je navodno već imao kontakt sa upravom kluba.

Posle dve godine Zoran Bata Mirković mogao bi da se vrati trenerskom poslu.

Maribor, jedan od najboljih klubova iz Slovenije, zainteresovan je za nekadašnjeg šefa struke Partizana.

Zoran Mirković
foto: Starsport©

Sportski direktor Maribora Marko Šuler kontaktirao je Batu Mirkovića, piše slovenački list i portal Ekipa 24. Ljubičasti su bez prvog trenera od 20. septembra kada je otišao Simon Rožman, dok ulogu vršioca dužnosti obavlja Radovan Karanović.

Slovenci pišu u superlativima o Zoranu Mirkoviću (50), nazivaju ga ljudinom i potenciraju da je igrao za Juventus, te da je i dalje veoma poštovan i cenjen u Torinu. Navodno, za srpskog trenera se založio Zlatko Zahović, siva eminencija Maribora, koji poznaje Batu još iz zajedničkih dana dok su obojica igrali za Partizan.

Zoran Mirković
foto: Starsport©

Zoran Mirković poslednji posao imao je u Partizanu, gde je šef struke bio u sezoni 2018/2019, a pre toga je radio kao asistent Ljubiši Tumbakoviću u selekciji Crne Gore, te samostalno vodio beogradski Sinđelić.

Zoran Mirković svakako je prvi pik uprave Maribora, a ukoliko sa njim ne bude postignut dogovor, tu su i ostali kandidati Hrvati Krunoslav Jurčić, Zvonimir Soldo, Damir Burić i Mario Cvitanović, te stručnjak iz BiH Dragan Jović.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track