NAJBOLJI PLASMAN PARTIZANA U 21. VEKU: Trenutno na 59. mestu, a kako igraju u Evropi, očekuju da budu u "TOP 50"
Foto: Starsport©, FK Partizan

UEFA LISTA

NAJBOLJI PLASMAN PARTIZANA U 21. VEKU: Trenutno na 59. mestu, a kako igraju u Evropi, očekuju da budu u "TOP 50"

Fudbal -

Generalni direktor Miloš Vazura i sportski direktor Ivica Iliev odlično odradili letnji prelazni rok, stranci Rikardo Gomeš i Kvinsi Menig pun pogodak!

Sa maksimalnih šest osvojenih bodova u novom UEFA takmičenju Ligi konferencije (gol razlika 4:0) obećava makar evropsko proleće za Partizan, iako tek sledi derbi dvomeč u grupi sa belgijskim Gentom. U kvalifikacija, crno-beli su zabeležili tri pobede, dva nerešena ishoda i jedan poraz, uz gol razliku 9:5. Vicešampion Srbije je prvo eliminisao Dunajsku Stredu (Slovačka), potom na penale ruski Soči i naposletku u plej-ofu portugalsku Santa Klaru.

Partizan se trenutno nalazi na 59. mestu evropske klupske rang liste. To je postojeća situacija, s obzirom da je reč o rangiranju za narednu sezonu 2022/23, a rang lista će biti konačna tek na kraju tekuće sezone. S obzirom da su crno-beli još uvek veoma aktivni, pa i uspešni u Evropi, postoji mogućnost da se beogradski klub još bolje kotira, a navijači očekuju da budu u "TOP 50".

Aleksandar Stanojević
foto: FK Partizan

Trenutni plasman Partizana na klupskoj rang listi Evropske fudbalske unije je najbolji u 21. veku! Od dolaska, odnosno povratka trenera Aleksandra Stanojevića, crno-beli igraju kao preporođeni, a pohvale dolaze sa svih strana, pa čak i od tzv. dežurnih kritičara. Ipak, ono što je najvažnije su predstojeći mečevi sa Gentom, jer prvo mesto u grupi donosi direktan plasman u osminu finala, u drugo prolaz u šesnaestinu finala nokaut faze.

početak priprema, Miloš Vazura, Milorad Vučelić
foto: Starsport©

Pohvale zavređuju i čelnici kluba, predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura, kojima se pre svega mora odati priznanje za stabilizaciju nakon tektonskih poremaćaja izazvanih oko hapšenja vođa navijača sa južne tribine. Vazura i sportski direktor Ivica Iliev, odlično su odradili letnji prelazni rok, pogotovo kada su u pitanju stranci. Povratak Rikarda Gomesa, reprezentativca afričkih Zelenortskih ostrva je pun pogodak, a na terenu deluje kao gol-mašina, a tek se mnogo očekuje od ofanzivnog veziste iz Holandije Kvinsija Meniga, koji je golovima na evropskoj sceni i u Srbiji već pokazao da ima ogroman potencijal.

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track