Najnovije vesti

SPORTSKI DIREKTOR KATALONACA OTKRIO Reverter: Barselona bila pred stečajem u martu!
Foto: AP

iskreno

SPORTSKI DIREKTOR KATALONACA OTKRIO Reverter: Barselona bila pred stečajem u martu!

Fudbal

Generalni direktor fudbalskog kluba Barselona Feran Reverter rekao je danas da je klub bio pred stečajem sa dugom od 1,35 milijardi evra, problemima u isplati i ogromnim rashodima na plate.

"U martu ove godine bili smo u situaciji pred stečajem, ali smo kao sportsko udruženje uspeli da refinansiramo dug", rekao je Reverter na konferenciji za medije.

Da bi se snašli u kratkom roku ugovorili su kredit (više od 80 miliona evra), za pokriće gotovinskih obaveza u roku od 90 dana, uz refinansiranje duga od 595 miliona evra.

Reverter je dodao da je revizija finansijskog stanja u klubu od sezone 2018/19., do 31. marta ove godine pokazala da je postojala "loša uprava", i da su čelnici kupovali igrače van realnih mogućnosti.

Barselona
foto: Profimedia

Pre izbora, koji su održani u martu ove godine, i na kojima je pobedio Djoan Laporta, tu funkciju je od 2014. godine obavljao Djozep Marija Bartomeu, koji je pod pritiskom javnosti podneo ostavku u oktobru prošle godine.

"Kada su dovodili igrače niko nije razmišljao o tome možemo li ih platiti. Iste noći kad su doveli Antoana Grizmana (2019. godine), shvatili su da nema novca za dovodjenje i morali su da traže novac iz drugog fonda", dodao je Reverter.

U periodu od jeseni 2018. godine do marta ove godine plate prvog tima porasle su za 61 odsto sa 471 miliona na 759 miliona evra, a nova uprava je prema njegovim rečima smanjila taj iznos za 155 miliona evra.

Direktor katalonskog kluba takodje je rekao da su u ranijem periodu postojale neobično visoke provizije za posrednike pri transferu igrača (20 do 30 odsto), a one obično iznose pet odsto.

Iz kluba su dodali da očekuju da ovu sezonu završe sa prihodom od pet miliona evra.

Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track