ARAPSKI PETRODOLARI PONOVO NA OSTRVU! Premijer pao pod pritiskom princa: Najjača liga biće još JAČA, vraća se posrnuli VELIKAN!
Foto: Profimedia

SPEKTAKL U PREMIJER LIGI

ARAPSKI PETRODOLARI PONOVO NA OSTRVU! Premijer pao pod pritiskom princa: Najjača liga biće još JAČA, vraća se posrnuli VELIKAN!

Fudbal -

Engleska Premijer liga će po svemu sudeći biti još jača.

Najpopularnija i najgledanija liga na svetu, pored Čelsija i Mančester sitija, dobiće još jedan prebogat klub.

Naime prema informacijama sa ostrva Njukasl je dobio dozvolu da izvrši prodaju kluba saudijskom princu Mohamadu bin Salmanu, nakon što je rešen spor Engleske i te države

Prošle godine je propao pokušaj saudijskog milijardera da preuzme "svrake" jer država nije rešila pitanje piraterije emitovanja Premijer lige u toj zemlji, ali sada se to promenilo potpisom prenosa sa Bein sportom.

Boris Džonson
foto: Shutterstock

Bin Salman je čak išao toliko daleko da je vršio pritisak na britanskog premijera Borisa Džonsona da će se se narušiti odnos dve zemlje ukoliko se ne odmrsi čvor, što se sada desilo piše "Dejli Mejl"

Tako je bin Salmanu otvoren put da kupi Njukasl od Majka Ešlija za 300 miliona funti i stvori moćan tim, kao što je i bilo najavljeno.

Očekuju se da Njukastl napravi tim za saam vrh Premijer lige

Koliko veliku ulogu igra sa novac sa Bliskog istoka najbolje govori primer Pari Sen Žermena i pojačanja koja dovode u klub.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track