RAVNA GORA POBEDITI MORA! Patriote osnovale klub i zvale bivše igrače Zvezde! Napravili su moćan tim i gaze sve redom!
Foto: KFK Ravna Gora

četnici

RAVNA GORA POBEDITI MORA! Patriote osnovale klub i zvale bivše igrače Zvezde! Napravili su moćan tim i gaze sve redom!

Fudbal -

Svaka država ima kraljevski klub, zašto ga ne bi imala i Srbija, kaže legenda azerbejdžanskog fudbala Branimir Subašić za Kurir.

Ravna gora dobila blagoslov i porodice Karađorđević, a ciljevi kluba nisu vezani samo za fudbal

Godinu dana nakon što je osnovan, Kraljevski fudbalski klub Ravna gora zaigrao je u zvaničnim utakmicama u međuopštinskoj ligi i to zasad izgleda poprilično dobro.

Mečeve u kojima su domaćini "ravnogorci" igraju na Adi Ciganliji u Beogradu, trenutno su drugi na tabeli sa šest pobeda i jednim remijem, a prva zvezda ekipe je iskusni Branimir Subašić (39), dugogodišnji reprezentativac Azerbejdžana i bivši fudbaler Crvene zvezde.

On je u razgovoru za Kurir otkrio da su njegovi prijatelji došli na ideju da naprave ovaj klub.

- Prijatelji koji su patriote su osnovali klub i zvali me da pomognem. Rado sam se odazvao, svaka država ima kraljevski klub, pa zašto ne bi i Srbija imala svoj - rekao je Subašić, koji je veliki period karijere proveo u Azerbejdžanu, gde je dobio status legende.

Subašić (kapiten) i ekipa Ravne Gore na gostovanju Crvenki
Subašić (kapiten) i ekipa Ravne Gore na gostovanju Crvenkifoto: KFK Ravna Gora

Promenio je veliki broj klubova, a sada priznaje da mu nedostaju treninzi kako bi ponovo bez previše muke igrao na velikom terenu.

- Nemam treninge pa nije lako, ali gazimo i trudimo se koliko možemo. Ima dobrih igrača, mlađih i starijih, neki su tek počeli, a neki i završili svoje karijere. Ne znamo se još lepo, ali zasad ide dobro. Baš je lepa i zdrava priča, cilj je, za početak, da odemo u viši rang - poručio je Subašić.

KFK Ravna gora je dobio blagoslov dinastije Karađorđević, prestolonaslednik Aleksandar II je bio gost na jednoj utakmici, a između ostalih ljudi iz srpskog fubala, klub je dobio podršku i Partizanove legende, Saše Ilića. Na klupskom zvaničnom sajtu može da se pročita da je jedna od ideja kluba da u bliskoj budućnosti dobije bitnu ulogu u edukaciji novih generacija.

KFK Ravna gora
foto: KFK Ravna gora

Pored Branimira, za Ravnu Goru igra i Ljubo Baranin, nekadašnji fudbaler Radnika iz Surdulice i Dinama iz Vranja koji je prepoznatljiv po mogućnosti da loptu iz auta sa polovine terena ubaci u šesnaesterac. A, za novoformirani klub registrovan je i Nemanja Cvetković, još jedan nekadašnji igrač Zvezde.

- Ne igram od 2017. godine, tada sam završio karijeru kao fudbaler OFK Beograda. U Ravnoj Gori je sa mnom i Ljubo Baranin, bio je i Nemanja Cvetković, ali ne znam da li je odustao, verovatno nema vremena - zaključio je Subašić za Kurir.

KFK Ravna gora je na dobrom putu da obezbedi ulazak u peti rang srpskog fudbala, odnosno u Prvu beogradsku ligu.

Kurir sport/A.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track