BRUKA! UMESTO DA GA KAZNE, DONELI MU PET TORTI Švajcarcima važniji Šaćirijev rođendan od incidenta sa UČK jaknom!
Foto: Printscreen, Profimedia

Opet se vade

BRUKA! UMESTO DA GA KAZNE, DONELI MU PET TORTI Švajcarcima važniji Šaćirijev rođendan od incidenta sa UČK jaknom!

Fudbal -

Švajcarce nije mnogo potresao skandal koji su izazvali kapiten reprezentacije Džerdan Šaćiri i njegov prijatelj sa jaknom ozloglašene UČK.

Odmah su stali na njegovu stranu tvrdeći da se on poneo kako treba i da, kako tvrde, nije naseo na incident, već je odmah skinuo spornu jaknu.

Džerdan Šaćiri
foto: Printskrin

Međutim, stotine hiljada ljudi su u javnom prenosu videli ovu scenu i grb UČK, što je Albancima s Kosova i bio cilj. A radi se o promociji njihove lažne države.

Čovek koji je doneo jaknu je, doduše, dobio kaznu, zabranjen mu je ulazak na stadione u Švajcarskoj, ali šta je sa onima koji su ceo događaj organizovali. Vrlo verovatno je u svemu učestvovao i sam Šaćiri, jer je dotičnom provokatoru neko morao da obezbedi propusnicu kako bi prošao obezbeđenje i stigao do mesta na stadionu gde smeju da budu samo predstavnici medija.

Đerdan Šaćiri
foto: Profimedia

Švajcarci, ne da ne vide odgovornost Šaćirija, već mu priređuju rođendansko slavlje. Selektor Švajcarske Murat Jakin otkrio je da je Albanac poreklom sa Kosova dobio čak pet torti.

- Nemam šta da kažem o incidentu sa jaknom. Koncentrisani smo na utakmicu sa Litvancima. Džerdan je napunio 30 godina i dobio je pet torti! Tako da je pet puta morao da drži govor, ali on to voli - naglasio je selektor za Blik.

Portparol reprezentacije Švajcarske Adrian Arnold smatra da je Šaćiri veoma odgovoran.

- Veoma je iskusan i, kao kapiten, zna svoju odgovornost. Zna kako treba da se ponaša i nacionalni tim neće biti poligon za političke stvari. Polažemo dosta pažnje na sigurnost i obezbeđenje, ali upadi na teren su nešto što nas izuzetno nervira, bez obzira na to što smo imali dovoljan broj redara. Dvojica su bili na mestu gde su se davala izjave. Očigledno da treba da ga osiguramo bolje. Na kraju, ako želite da bude popuno sigurni, jedino rešenje je da podignete pet mertara visoku ogradu oko terena - naglasio je on.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track