ANDRIJA RADULOVIĆ: Dolazi naše vreme, Ibanjez kapiten i van terena!
Foto: Grafičar

ANDRIJA RADULOVIĆ: Dolazi naše vreme, Ibanjez kapiten i van terena!

Fudbal -

Reči pomoćnika Boša Đurovskog, Aleksandra Jevtića da Grafičar ima najkvalitetnije mlade igrače u Srbiji, dobile su potvrdu u pobedi tima sa Senjaka protiv Bačke. Jovan Mituljikić i Ilija Babić sa po jednim i Andrija Radulović sa dva postignuta pogotka potpisali su ubedljivu pobedu protiv doskorašnjeg Superligaša, ekipe Bačke. Tim sa severa Srbije u dosada odigranih 11 kola primio je svega osam golova. U sredu, na terenu Omladinske škole fudbalskog kluba Crvena zvezda, čak četiri. I pored nešto slabijeg starta sezone, uveravali su u Grafičaru da nema razloga za brigu i da će ekipa koju sa klupe predvodi legenda crveno-belih kada se "namesti" i kada se kockice poslože biti tvrd orah svim Prvoligašima. Grafičar je jedini tim u donjem delu tabele, odnosno slabije plasiran od osmog mesta koji ima pozitivnu gol razliku. Protiv Budućnosti, Javora, Rada, Mačve, pa i Inđije nedostajalo je sportske sreće ali i iskustva u nogama i glavama momaka od kojih većina igra svoju prvu sezonu u seniorskom fudbalu.

Andrija Radulović
foto: Grafičar

Teško je na većini igrača Grafičara pronaći i naznake brade na licu ali i takvi golobradi odaju utisak zrelih ličnosti, sigurnih u svoje kvalitete i realnih po pitanju ostvarenih rezultata. - Iskreno nisam zadovoljan svojom formom i igrom. Radim i trudim se maksimalno na treninzima jer je to jedini način da dostignem formu kakvu želim – govorio je dan pre meča sa Bačkom dvostruki strelac Andrija Radulović. Svi koji prate fudbal u Srbiji, posebno mlade igrače znaju da rođeni Kotoranin ima sve predispozicije da jednog dana, ne tako daleko, zaduži opremu nekog od klubova iz "Liga petice". Izdržao je Radulović brojne probleme sa povredama, prelom ključne kosti, mononukleozu koja ga je od terena odvojila na šest meseci ali nije odustajao. - Porodica, prijatelji i ljudi koji vode brigu o mojoj karijeri su mi mnogo pomogli. Bilo je teških trenutaka koji su mi testirali karakter, bio sam na brojnim iskušenjima iz kojih sam se trudio da izađem još jači. Takođe i veliki broj mojih saigrača u Grafičaru su zajedno sa mnom delili svlačionicu i u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Izgradili smo veliko zajedništvo, hrabrimo i bodrimo jedni druge – poručuju van terena, još uvek stidljivi Andrija koji nevoljno govori pred kamerama i mikrofonima.

Andrija Radulović
foto: Grafičar

A onda tokom utakmice protiv Bačke dao je dve "izjave". Obe levom nogom, prvu u 34. a drugu u 58. minutu.

- Znali smo da nam treba jedna sigurna i ubedljiva pobeda da podignemo samopouzdanje. Dosta bodova smo prosuli po mom mišljenju, nezasluženo. Uspeli smo delom do sada propušteno da nadoknadimo protiv Bačke, međutim, taj trijumf nam neće mnogo značiti ako ne nastavimo da osvajamo bodove i u narednim mečevima. Mnogo mi znače golovi koje sam postigao, međutim ne želim da ističem lični učinak. Svaka pobeda kao i poraz su zasluga, odnosno krivica svih nas u timu. Već u nedelju gostujemo u Užicu. Idemo na gostovanje još jednom doskorašnjem Superligašu, ekipi Zlatibora sa željom da se vratimo sa nova tri boda – ne skriva optimizam Radulović, koji se za titulu prvog bombardera tima konstantno nameće sa iskusnijim, kapitenom, Ibanjezom.

- Svi smo srećni što u ekipi imamo takvu jednu igračku i ljudsku veličinu kao što je Lučo. On je naš kapiten i na terenu i van njega. Upijamo svaki njegov savet jer je mnogo toga prošao u karijeri i zbog toga, ali i načina na koji pristupa svakom treningu i utakmici imamo ogromno poštovanje prema njemu. Svi znamo kakvu je statistiku imao dok je igrao u Zvezdi, kada je postigao deset i asistirao za 15 golova. Kod prekida se dogovaramo ko će ih izvoditi, uglavnom sve zavisi od trenutka, osećaja, forme – zaključuje supertalentovani Andrija Radulović. Naredni meč ekipa Grafičara igra u nedelju protiv Zlatibora na stadionu Slobode u Užicu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track