PEP GVARIODLA: Ne mogu da garantujem Sterlingu da će igrati!
Foto: EPA/PETER POWELL

IZJAVA

PEP GVARIODLA: Ne mogu da garantujem Sterlingu da će igrati!

Fudbal -

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da ne može da garantuje Rahimu Sterlingu da će igrati, nakon što je igrač izjavio da je spreman da napusti redove šampiona Premijer lige.

Sterling je ranije danas rekao da je zainteresovan za odlazak iz Engleske i prelazak u strani klub.

"Ako bude prilike da odem negde gde ću imati veću minutažu, bio bih otvoren za to. Fudbal je za mene najvažnija stvar, jedan od izazova koje sam sebi postavio na početku karijere je i igranje u inostranstvu", rekao je Sterling, preneo je Skaj.

Rahim Sterling, Mančester siti
foto: EPA

Upitan na današnjoj konferenciji za novinare da prokomentariše ovu izjavu, Gvardiola je rekao: "Ne mogu to da garantujem igračima i oni to znaju".

"Oni treba da govore na terenu, to je najbolje mesto. Ono što želim od Rahima i svih igrača je da budu srećni. Moraju biti zadovoljni da bi bili ovde, treba da im bude drago što su u ovom klubu. Ako to nije slučaj, mogu slobodno da donesu odluku koja je najbolja za njih, njihovu porodicu i sve ljude koji ih vole", rekao je Gvardiola.

Sterling ove sezone nije uspeo da se izbori za mesto u timu Pepa Gvardiole, nakon što je odigrao samo dve utakmice u Premijer ligi. On je prošle sezone postigao 14 golova, a sezonu ranije 30 golova u 51 utakmici.

Konkurenti Sterlingu za mesto u timu su Fil Foden, Gabrijel Žezus, Rijad Marez, Feran Tores i Džek Griliš.

Sterlingove šanse da dobije više minuta u narednom periodu su povećane, pošto se Tores sa reprezentativne pauze vratio s povredom desnog stopala.

Gvardiola je rekao da će Tores biti van terena do tri meseca.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track