01:31

CRNO-BELI SLAVILI U VEČITOM DERBIJU: Omladinci Partizana lako izašli na kraj sa Zvedom!

spektakl

CRNO-BELI SLAVILI U VEČITOM DERBIJU: Omladinci Partizana lako izašli na kraj sa Zvezdom! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su Crvenu zvezdu u omladinskom večitom derbiju sa 2:0 (1:0).

Pred nekoliko stotina gledalaca na pomoćnom terenu iza južne tribine izabranici Nenada Brnovića zabeležili su trijumf u meču . Strelci za crno-bele bili su Marko Milovanović u 32. i Janko Jevremović u 85. minutu.

Prvo je Lazetić u petom minutu iz izgledne pozicije šutirao, ali je golman poslao loptu u korner, posle koga su centimetri delili Melentijevića da matira Mihajlovića. U sličnoj prilici kao i Lazetić se našao njegov parnjak u napadu - Kahvić kada je u 16. minutu posle dobro oduzete lopte Nikolašević i pasa Ćurića gađao sa desetak metara, međutim ponovo je golman gostiju dobro odbranio.

Partizan, omladinci, omladinci Partizana
foto: Printscreen / FK Partizan

Udarci sa distance Stojanovića su propisno namučili Mihajlovića, kao i pokušaji Lazetića glavom, ali rezultat na semaforu se nije menjao. Sve do 32. minuta kada je Milovanović iskoristio dobar pas i matirao Marinkovića. Pomalo i neočekivano su gosti poveli, ali nije to obeshrabrilo pre svih Nikolaševića koji je bio najagilniji do kraja prvog poluvremena, premda je i Marinković dobro intervenisao posle šuta Baždara u 38. minutu.

Želeli su silno izabranici Marka Neđića da stignu do pogotka. Nanizao je Ćurić nekoliko igrača Partizana u 54. minutu, izmamio alplauze svih prisutnih na tribina, ali je Mihajlović paradom zaustavio loptu koja je išla u rašlje sa dvadesetak metara. Nešto slično je sedam minuta kasnije uradio i Mimović posle kombinacije sa Ćurićem, ali je Ilić blokirao to.

Nizali su se opasni napadi fudbalera Zvezde, pa je i Kahvić u 63. minutu šutirao iskosa sa leve strane, posle pasa Nikolaševića, ali je Mihajlović ponovo bio na visini zadatka. Pet minuta kasnije je i Lečić poslao pravu "bomba" koja je završila tik iznad prečke.

Imao je i Marinković posla u 78. minutu kada je Vlahović posle kontre pretio, ali je naš čuvar mreže refleksno reagovao i sjajno odbranio. Ipak, gosti su u 86. minutu udvostručili prednost preko Jevremovića, čime je postavljen konačan rezultat. Mogli su puleni Marka Neđića preko Bjelanovića da smanje u poslednjim trenucima meča, ali bez uspeha.

01:31

CRNO-BELI SLAVILI U VEČITOM DERBIJU: Omladinci Partizana lako izašli na kraj sa Zvedom!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track