ARAPSKI PRINC NENAD LALATOVIĆ: Novi gazda Njukasla MUHAMED BIN SALMAN se pita za sve, dobio sam VIŠE PARA nego što sam tražio
Foto: Profimedia, Nemanja Nikolić

ekskluzivno

ARAPSKI PRINC NENAD LALATOVIĆ: Novi gazda Njukasla MUHAMED BIN SALMAN se pita za sve, dobio sam VIŠE PARA nego što sam tražio

Fudbal -

Srpski fudbalski stručnjak otkriva kako se snašao na Bliskom istoku posle četiri meseca

Nenad Lalatović polako, ali sigurno osvaja Saudijsku Arabiju. Sa ekipom skromnih mogućnosti Al Batinom pokazao je zube najboljim i najbogatijim arapskim klubovima.

U razgovoru za Kurir otkriva kakav je kvalitet lige u Saudijskoj Arabiji i koliko je novi gazda Njukasla Muhamed bin Salman involviran u ceo arapski fudbal.

Nenad Lalatović
foto: Starsport©

- Četiri meseca sam ovde. Zadovoljan sam kako sam prihvaćen. Posebno kako se odvijaju stvari. Mislim da je moglo bolje, takav sam, posebno što smo neke utakmice izgubili u poslednjim trenucima. Da smo ih dobili... Razlika između Al Fateha koji je sedmi i nas koji smo 13. je samo tri boda. I to govori koliko je liga izjednačena i kvalitetna - priča za Kurir Nenad Lalatović i nastavlja:

- Imamo dve bitne utakmice. Protiv Al Šababa i Al Fejhe. Šabab ima jake igrače Argentinca Banegu i Nigerijca Ogaloa koji je igrao u Premijer ligi. Onda sledi okršaj sa zemljacima, Vukom Rašovićem i Vladimirom Stojkovićem.

Nenad Lalatović
foto: Privatna Arhiva

Lalatović otkriva kako funkcionišu fudbalski klubovi u Saudijskoj Arabiji.

- Saudijski fudbal je najjači u Aziji. Novi vlasnik Njukasla i princ Saudijske Arabije Munahem bin Salman postavlja na čela klubova svoje rođake i oni ulažu veliki novac. Ima mnogo jakih stranaca koji igraju za ogromne pare. Pomenuo sam već Banegu i Igaloa, ima mnogo Brazilaca poput Enrikea iz Itihada, Taliske iz Nasera, Francuza Gomisa i Italijana Đovinka iz Hilala... Ima dosta Holanđana, Portugalaca, Marokanaca, Egipćana...

Srpski trener zadovoljan je komunikacijom koju ima sa predsednikom kluba Naserom Al Huvaidijem.

- Princ gleda svaku našu utakmicu. Rekao mi je da mu je žao što nismo uzeli više bodova, jer smo ih zaslužili. Veliki je zaljubljenik u fudbal, primio me je i u svoju kuću, što je ovde velika čast. Obećao mi je pojačanja i promeniću tri igrača u decembru. Ako to uradim, bićemo hit.

Nenad lalatovic
foto: Privatna Arhiva

Dosta srpskih trenera i igrača nije bilo zadovoljno u Saudijskoj Arabiji što se tiče finansija.

- Ne duguju mi ništa! Sve je izmireno prema meni i ljudima iz mog stručnog štaba, kao i igračima. Čak smo dobili i više nego što smo tražili. Moram da pohvalim Savez Saudijske Arabije koji je naredio klubovima da ne sme biti dugova prema igračima i trenerima. Ovde sam prezadovoljan i presrećan.

Srpska kolonija u Saudijskoj Arabiji nije velika.

- Imamo trojicu trenera, Rašovića, mene, a tu je i Vladan Milojević koji se vratio. Od igrača tu su Vlada Stojković i Uroš Matić, te Ovusu i Prestiž koji su igrali u Srbiji.

Nenad Lalatović
foto: Privatna Arhiva

Nenadu Lalatoviću u Saudijskoj Arabiji najviše nedostaju deca.

- Ovde sam uglavnom zatvoren. Iako imam lepu kuću, budem zatvoren po 16 ili 17 sati. Korona i sve ostalo... Kada nisam u klubu, treniram, učim engleski, trčim, plivam... Nemam ja mnogo da se žalim, lepo je, imam sve što poželim. Opet... Mnogo mi nedostaju deca, iako se svaki dan čujemo preko video poziva. Plačem za njima... Marko i Vanja igraju fudbal u Zvezdi i biće bolji od tate, a Ina je dobar đak i ide na glumu.

Dobre partije i energičnost nisu prošle nezapaženo.

- Možda nije vreme da se o tome priča, ali kazaću. Imam jednu zvaničnu ponudu koja je bogata i još nekoliko interesovanja. Ali, koncentrisan sam na Al Batin - jasan je Lalatović koji nam je otkrio da će u Srbiju doći u novembru kada bude pauza u prvenstvu.

Podrška selektoru

Piksi, majstore idemo u Katar

Nenad Lalatović oduševljen je rezultatima reprezentacije:

- Srbija igra dobro! Milina je gledati naše fudbalere koji na svakoj utakmici ostavljaju srce na terenu. Odnos prema grbu i zastavi je baš onakav kakav treba da bude. Još od Antića i Muslina nije tako bilo. Piksi je pronašao sistem sa trojicom pozadi i dvojicom napadača. Siguran sam da ćemo otići na SP jer Piksi i momci to zaslužuju. Kad se mi Srbi ujedinimo, onda smo najbolji, tada nam niko ništa ne može! E, zato se ponosim što sam Srbin!

Piksi, Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track