ĆERKA UBIJENOG BATE BULATOVIĆA SAHRANJENA JE I SADA POČIVA SA OCEM U ISTOJ GROBNICI: Celog života tugovala za njim
Foto: Nebojša Mandić

TUGA

ĆERKA UBIJENOG BATE BULATOVIĆA SAHRANJENA JE I SADA POČIVA SA OCEM U ISTOJ GROBNICI: Celog života tugovala za njim

Fudbal -

Ana Bulatović (38), ćerka ubijenog generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore, Branka Bate Bulatovića, sahranjena je juče na Novom groblju u Beogradu u porodičnoj grobnici, u kojoj joj je 2004. sahranjen otac. Podsetimo, Ana je iznenada preminula 13. oktobra u svom domu u Beogradu, najverovatnije od srčanog udara, a juče su se od nje oprostili najmiliji, kao i brojni priajtelji.

sahrana Ane Bulatović, Ana Bulatović
foto: Nikola Anđić

Majka i brat neutešni

Ana je na večni počinak ispraćena dostojanstveno, u miru i tišini, a suze u očima nisu mogli da sakriju njena neutešna majka Biljana i brat Blažo. Telo nesrećne devojke položeno je u grobnicu u kojoj joj je pre 17 godina sahranjen ubijeni otac. Od Ane se postresnim rečima oprostio jedan od dvojice sveštenika koji su služili opelo.

- Svaki imalo pošten čovek, videći zlo počinje da strada, pokojna Ana je bila takva osoba. Tražila je Boga. Nije doživela susret sa Bogom, ali ga je čitav život tražila. Stradala je od svega što je činila dobro i loše. Često stradamo u našim grehovima - rekao je sveštenik.

Među onima koji su se juče na Novom groblju oprostili od prerano peminule Ane bili su i predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević, Aleksandar Mandić, sin Milenka Mandića Mande, koji ubijen sa Željkom Ražnatovićem Arkanom 200. godine, bivši funkciner FSS Nebojša Leković, advokat Zoran Damjanović, nekadašnji generalni sekretar FS Srbije i Crne Gore i Crvene zvezde, kao i Den Tana, nekadašnji predsednik Crvene zvezde i bivši član upravnog odbora FSS.

Ana Bulatović, sahrana Ane Bulatović
foto: Nikola Anđić

Ista sudbina

U ranijoj izjavi za Kurir Aleksandar Mandić Manda naveo je da su se družili od malena.

- Moj otac i Bata bili su veliki prijatelji. Družili su se, imali su i mnogo zajedničkih prijatelja. Mene i Anu je zadesila ista sudbina, u razmaku od četiri godine. Ceo život tugovala je za ocem - rekao je Mandić.

1 / 8 Foto: Nikola Anđić
Nenad Lalatović, Ana Bulatović
foto: Nebojša Mandić, Kurir Televizija

Mnogo patila Bolelo je što Batina smrt nije rasvetljena

Bata Bulatović nekadašnji čelnik FS SCG, ubijen je 26. marta 2004. ispred ulaza u prostorije Fudbalskog Saveza na Terazijama. Na Bulatovića je izvršen atentat na stepeništu Saveza, oko 10:30 sati, a i dalje nepoznati napadač pucao mu je u glavu. Policija je tada napravila foto-robot ubice, ali on nije uhapšen.

Ana je bila jako vezana za svog oca i prema rečima njenih prijatelja, njegova smrt joj je teško pala. - Mnogo ju je bolelo što Batino ubistvo nije rasvetljeno. Otišla je gore kod njega i znam da je sada srećna sa svojim ocem - rekao je u izjavi za Kurir Nenad Lalatović, fudbalski trener, koji je svojevremeno bio i u emotivnoj vezi sa Anom. On je dodao i da je Ana bila toliko velika, iskrena i dobra da je zaslužila da živi 120 godina.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/foto Nikola Anđić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track