VAN LA PARA PAPRENO KOŠTA CRVENO-BELE: Zvezda ga dovela kao PAKLENO POJAČANJE, a posle tužbe im prazni kasu!
Foto: www crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

DOBIO ZVEZDU NA FIFA SUDU

VAN LA PARA PAPRENO KOŠTA CRVENO-BELE: Zvezda ga dovela kao PAKLENO POJAČANJE, a posle tužbe im prazni kasu!

Fudbal -

Holanđanin papreno košta crveno-bele...

Holandski internacionalac Radživ Van La Para je još u martu 2020.godine napustio Crvenu Zvezdu posle sporazumnog raskida ugovora, međutim, crveno-beli nisu mirni kada je ovaj igrač u pitanju jer su morali da izmire dugovanja koja imaju prema njemu.

Holanđanin je u maju ove godine dobio Zvezdu na FIFA sudu, a takođe, crveno-beli su u roku od 45 dana morali da mu isplate dugovanja od 270.000 evra i pet odsto kamate.

Ukoliko to nisu učinili srpski šampion bi dobio zabranu registrovanja fudbalera u domaćem i inostranom okviru u tri naredna prelazna roka.

Kada su zvanično završili saradnju, Zvezda je napravila dogovor sa Holanđaninom da mu isplati 88.999,98 evra u dve rate. Prva je iznosila 119.666,66 evra na dan 20.mart 2020, a druga je bila 269.333,32 evra na dan 25. jula prošle godine.

Igrač je prvi deo dobio u celosti, ali je kod isplate drugog dela došlo do spora. Ceo slučaj otišao je pred Međunarodnu svetsku fudbalsku federaciju.

Radživ van La Para
foto: Www.crvenazvezdafk.com

Ova federacija je 20. maja ipak presudila u korist bivšeg igrača Zvezde koja je krajem januara ove godine, posle pola godine zakašnjenja, dopisom predložila Van La Pari da preostali dug isplate u šest rata - po 44.888,83 evra!

Van La Para odbio je predlog Zvezde i tužio klub tražeći da mu se na sve to isplati još pet odsto kamate. Zvezda je na sve načine htela ipak sporazumno da se dogovori sa Holanđaninom, navodno su tražili i da se smanji dug zbog velikog minusa u kasi prouzrokovan pandemijom korona virusa.

Ali je FIFA to odbila, kao i pokušaj Zvezde da celi slučaj prebaci na Arbitražni sud FSS jer pomenuti nije nadležan.

Kurir sport/Danas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track