POČELO SUĐENJE FRANCUSKOM FUDBALERU: Benzemi preti pet godina robije!
Foto: Reuters

ne piše mu se dobro

POČELO SUĐENJE FRANCUSKOM FUDBALERU: Benzemi preti pet godina robije!

Fudbal -

Napadač Real Madrida optužen je da je 2015. godine, sa još četiri osobe, snimkom seksa ucenjivao saigrača iz reprezentacije Francuske Matjua Valbuenu

Francuskom fudbaleru Karimu Benzemi počelo je suđenje u Versalju. Napadač Real Madrida optužen je da je 2015. godine, sa još četiri osobe, snimkom seksa ucenjivao saigrača iz reprezentacije Francuske Matjua Valbuenu.

- Odluka da se Benzemi sudi je apsurdna i surova. Ne postoji nikakav osnov za to, rekao je Benzemin advokat Silvan Kormije.

Francuski zakoni predviđaju maksimalnu kaznu od pet godina zatvora za čin iznude novca. Benzema je navodno sa četiri osobe od Valbuene tražio između 50 i 100 hiljada evra kako ne bi objavio u javnosti sporni snimak.

Kada je priča izašla u medije, selektor Francuske Didije Dešam je dvojicu igrača proterao iz reprezentacije galskih petlova. Benzema pet godina nije pozivan u reprezentaciju Francuske, sve do Evropskog prvenstva ove godine.

Real Madrid, Karim Benzema
foto: AP

Istražitelji smatraju da je Benzema ohrabrivao Valbuenu da plati ucenjivače jer mu je prenosio uslove pod kojima bi mogao da spreči vlasnike snimka da ga puste u javnost.

Benzema je sve to negirao, a sada je došlo i do suda. Osim Realovog centarfora, još četiri igrača su optužena. Među privedenima je bio i bivši francuski reprezentativac Đibril Sise, koji je pušten na slobodu nakon saslušanja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track