FUDBALERKE NASTAVLJAJU KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL: Srpkinje putuju u Portugal, pa dočekuju Tursku VIDEO
Foto: FSS

Grozdanović okupio igračice

FUDBALERKE NASTAVLJAJU KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL: Srpkinje putuju u Portugal, pa dočekuju Tursku VIDEO

Fudbal -

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije okupila se pred nastavak kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo.

Pred našim devojkama su nova dva izazova, dueli u Portugalu (21.10 – 19,00 Setubal) i sa Turskom (26.10 – 18,00 Gornji Milanovac), a selektor Predrag Grozdanović saopštio je spisak na kome se nalaze imena 23 devojke:

golmani Milica Kostić (Spartak), Sara Cetinja (Pomiljiano, Italija), Jovana Petrović (Crvena zvezda),

odbrana Nevena Damjanović (CSKA, Rusija), Tijana Janković (CSKA, Rusija), Oršoja Vajda (MTK, Mađarska), Milana Knežević (TSC), Violeta Slović (Spartak), Anđela Frajtović (Spartak), Aleksandra Đorđević (Mašinac),

srednji red Vesna Milivojević (Spartak), Marija Ilić (BIIK, Kazahstan), Dejana Stefanović (Valarenga, Norveška), Tijana Filipović (Spartak), Sara Pavlović (Avaldsnes, Norveška), Emilija Ema Petrović (Kristiandstad, Švedska), Kristina Pantelić (Sent Etjen, Francuska), Milica Mijatović (Haken, Švedska),

napad Jovana Damnjanović (Bajern Minhen, Nemačka), Nina Matejić (Sloga, Zemun), Milica Stanković (Mašinac), Mina Čavić (Crvena zveda), Tijana Matić (Rjazan, Rusija).

01:56

FUDBALERKE NASTAVLJAJU KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL: Srpkinje putuju u Portugal, pa dočekuju Tursku

Prvi put dres najbolje selekcije Srbije oblače Vesna Milivojević i Aleksandra Đorđević, a na spisku se nalazi supertalentovana Nina Matejić, koja ima samo 16 godina (rođena 8. februara 2005).

Srbija je u 1. kolu poražena od jedne od najjačih selekcija na svetu Nemačke, ali je igrom u prvom poluvremenu pokazala da mogu da se nadaju uspehu u ovim kvalifikacijama.

Sistem kvalifikacija je takav da pobednici grupa idu direktno na Svetsko prvenstvo, koje će se 2023. godine igrati u Australiji, a drugoplasirani idu u baraž. S tim što tri najbolja drugoplasirana idu pravo u drugi krug baraža, a šest ostalih će krenuti iz prvog kruga.

Pošto je objektivno teško računati da Srbija može da iznenadi Nemačku, cilj za ove kvalifikacije je doći do drugog mesta, pored Portugalije, Turske, Bugarske i Izraela, koji su u grupi, pa šansu za plasman na Mundijal potražiti kroz doigravanje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track