KAO DA NE POSTOJE ODBRANE U LIGI ŠAMPIONA! Gvardiola se smeškao dok je njegova ekipa UNIŠTAVALA Briž! U Istanbulu još luđi meč
Foto: Profimedia

Raspucani

KAO DA NE POSTOJE ODBRANE U LIGI ŠAMPIONA! Gvardiola se smeškao dok je njegova ekipa UNIŠTAVALA Briž! U Istanbulu još luđi meč

Fudbal -

Izuzetno zanimljivo je bilo na utakmicama Lige šampiona koje su odigrane u prvom terminu! Mančester siti je kao gost pregazio Briž rezultatom 5:1, dok je Sporting takođe kao gost, srušio Bešiktaš rezultatom 4:1.

Defanzivci su na prva dva meča večeri bili izuzetno raspoloženi, ali ne za odbranu svojih golova, već za napad na protivničke! Od ukupno 11 golova četiri su delo odbrambenih fudbalera.

Siti je od prvog minuta apsolutno dominirao, ali je na prvu ozbiljniju šansu čekao do 30. minuta. Strelac je bio Žoao Kanselo, nakon fantastičnog dodavanja Fodena, a pogodak Portugalca je potpuno otvorio puteve ka golu Minjolea.

Već u 43. minutu utakmice bilo je 2:0, jer je Rijad Marez sa bele tačke povisio prednost, a u nastavku je Kajl Voker povisio na 3:0.

Poker "Građana je upotpunio mladi Palmer (19) i to samo dva minuta nakon što je zamenio De Brujnea, a u finišu je Briž uspeo da smanji na 1:4, ali to je bilo uzalud, čak je Siti brzo stigao i do petog gola. Rijad Marez je postigao i drugi pogodak na utakmici.

U Bešiktašu je bilo izuzetno zanimljivo, posebno u prvom poluvremenu u kojem su viđena četiri gola i jedna intervencija VAR-a.

Štoper, Koates je u 15. i 27. minutu tresao mrežu Bešiktaša, a u međuvremenu je strelac za tursku ekipu bio Larin.

Na 3:1 je povisio Pablo Sarabija sa penala u 44. minutu, a samo minut kasnije je Aleks Tešeira postigao fantastičan gol, koji je VAR tehnologija poništila zbog ofsajda.

U nastavku je fudbaler Sportinga Paulinjo dva puta tresao okvir gola Bešiktaša, pogodio je stativu, zatim i prečku, pre nego što je u 89. minutu postavio konačan rezultat.

Tok mečeva uživo ste mogli da pratite na Kuriru.

Drugo poluvreme

91. minut - Definitivno je rešeno i u Istanbulu, Sporting je preko Paulinja stigao i do četvrtog gola. To je bilo i poslednja zanimljiva situacija na prve dve utakmice.

Sporting je šokirao Bešiktaš u Istanbulu, Mančester siti je pregazio Briž u Belgiji!

84. minut - Ali, ponovo prednost Sitija iznosi četiri gola, jer je Rijad Marez postigao peti pogodak Građana.

81. minut - Briž smanjuje protiv Sitija i sada su sve četir i ekipe postigle makar po gol na prve dve utakmice ove večeri. Gol za Belgijance je postigao Vanaken.

77. minut - Sterling se obrukao, imao je veliku šansu, ali je pred Minjolea izašao potpuno ležerno, što je Belgijanac iskoristio da spreči i peti gol Sitija.

72. minut - Nema sreće Paulinjo, ponovo je pogodio okvir protivničkog gola. Fudbaler Sportinga je posle stative pogodio i prečku.

68. minut - Nakon ludog prvog dela igre, dugo smo čekali na prva uzbuđenja u nastavku meča u Istanbulu. Prvo je Paulinjo pogodio okvir gola Bešiktaša, tačnije stativu, a onda je na drugoj strani Bačuaji prediblao golmana i potom šutirao preko gola.

67. minut - Jedna izmena se već isplatila Sitiju. Građani imaju velikih 4:0, a u strelce se upisao mladi Palmer, tinejdžer koji je sa ivice kaznenog prostora precizno šutirao i savladao Minjolea.

65. minut - Menja Gvardiola, jasno je da je njegova ekipa osvojila tri boda. Španac je odlučio da izbaci iz igre De Brujnea i Fodena, a prethodno je već zamenio Laporta i Silvu.

54. minut - Nastavlja se trend ove večeri, još jedan defanzivac se upisao u listu strelaca. Kajl Voker je pogodio u Brižu, Mančester siti ima veliku prednost.

Prvo poluvreme:

46. minut - Pa ovo je već sada potpuni haos! Samo dva minuta posle gola Sarabije, Bešiktaš je stigao do drugog gola, ali majstorija Tekšeire je poništena nakon što je intervencijom VAR tehnologije ustanovljeno da se ovaj fudbaler nalazio u ofsajdu.

44. minut - Siti vodi 2:0! Deluje da su rutinski stigli do ove prednosti, a drugi gol je postigao Rijad Marez sa bele tačke.

44. minut - Četvrti gol u prvom poluvremenu u Istanbulu! Sporting ima ozbiljnu prednost, a strelac trećeg gola za Portugalce je Pablo Sarabija sa bele tačke. Penal je skrivio hrvatski internacionalac, Domagoj Vida, kojeg je lopta pogodila u ruku u kaznenom prostoru.

39. minut - Ne smiruje se ritam meča u Istanbulu, Bešiktaš je mnogao do drugog izjednačenja, ali je lopta nakon udarca Bačuaija pogodila stativu.

30. minut - Evo pogotka i u Brižu, Mančester siti je materijalizovao dominaciju, strelac vodećeg gola je Kanselo posle dodavanja Fodena. Gol pogledajte OVDE.

29. minut - Ni blizu zanimljivo nije u Brižu gde Siti i dalje apsolutno kontroliše dešavanja na terenu. Ekipa Pepa Gvardiole je za sada uputila samo jedan udarac.

27. minut - I opet gol... Au, kakvo prvo poluvreme - Sporting ponovo vodi! Opet je strelac glavom Koates koji igra na poziciji štopera.

25. minut - Ludilo u Istanbulu! Bešiktaš je već stigao do izjednačenja. Larin je izjednačio posle centaršuta Miralema Pjanića. Izuzetno zanimljivo je krenuo meč u Turskoj.

15. minut - "Pao" je i prvi gol ove večeri! Sporting se branio na otvaranju utakmice, ali je šokirao Turke posle kornera. Loptu je u šesnaesterac ubacio Inasio, a defanzivac Koates ostao je potpuno sam na pet metada od gola. Gol pogledajte OVDE.

13. minut - Nema golova u ranoj fazi utakmica, ali ima dominacije Mančester sitija i Bešiktaša. Građani su stigli i do prve dobre šanse, loptu je nakon ubacivanja Bernarda Silve, ispred Fodena izbacio defanzivac Briža.

UOČI MEČEVA:

Mančester siti će u Brižu biti veliki favorit, ali ulogu sa papira će morati da prenesu na teren. Neće biti lako, barem to može da se zaključi iz prethodnih utakmica koje je Briž odigrao ove sezone.

BRIŽ - MANČESTER SITI

Briž: Minjole - Mata, Hendri, Sobol - Sova, Vanaken, Balanta, Rits, Nsoki - Lang, De Ketelare.

Mančester siti: Ederson - Voker, Dias, Laport, Kanselo - Silva, Rodri, De Brujne - Marez, Foden, Griliš.

Utakmica u Turskoj stiže u lošem trenutku po domaću ekipu. Bešiktaš je u posledjih pet utakmica ostvario samo jednu pobedu uz tri poraza i jedan remi, a kao i Sporting, poražen je u oba meča grupne Lige šampiona faze ove sezone.

Sa druge strane, gosti iz Lisabona, ako ne računamo elitno evropsko takmičenje, ove sezone ne zna za poraz.

BEŠIKTAŠ - SPORTING

Bešiktaš: Destanoglu - Rozije, Velinton, Vida, Nsakala - Žozef, Gizal, Tekšeira, Pjanić, Larin - Bačuai.

Sporting: Adan - Inasio, Koates, Fedal - Poro, Mateus, Palinja, Reis - Sarabija, Paulinjo, Gonsalveš.

Liga šampiona, svi parovi:

Bešiktaš - Sporting 18.45

Briž - Mančester siti 18.45

Ajaks - Dortmund 21.00

Atletiko - Liverpul 21.00

Inter - Šerif 21.00

Porto - Milan 21.00

PSŽ - Lajpcig 21.00

Šahtjor - Real Madrid 21.00

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track