LEGENDARNI PANTELIĆ OTKRIO JE DVOJICU NAJBOLJIH SRPSKIH GOLMANA: Rajkovića je našao u Negotinu, a Dmitrovića u Subotici
Foto: Profimedia, Agencija Synopsis

znao svoj posao

LEGENDARNI PANTELIĆ OTKRIO JE DVOJICU NAJBOLJIH SRPSKIH GOLMANA: Rajkovića je našao u Negotinu, a Dmitrovića u Subotici

Fudbal -

Legendarni čuvar mreže redovno je oblizao Srbiju, prepoznavao i tražio talente

Legendarni srpski golman Dragan Pantelić otkrio je jednom prilikom da je pronašao Predraga Rajkovića i Marka Dmitrovića, trenutno prvu dvojicu čuvara mreže reprezentacije Srbije.

Dragan Pantelić
foto: Printscreen

Dragan Pantelić preminuo je danas u 70. godini od posledica koronavirusa u bolnici u Nišu.

Dok je radio u FSS, Dragan Pantelić bio je zaslužan za rad sa golmanima, pa je tako bitno uticao na Vladimira Stojkovića, a kasnije Marka Dmitrovića, Predraga Rajkovića i Vanju Milinkovića-Savića.

- Mora da se šparta - rekao je u intervjuu za portal Mocartsport Dragan Pantelić i otkrio kako je pronašao Predraga Rajkovića u Negotinu, odnosno Marka Dmitrovića u Subotici, te prepoznao njihov kvalitet dok su još bili klinci:

Predrag Rajković
foto: Profimedia

- To može da se vidi još kad su sasvim mali, kad imaju sedam-osam godina. Imamo instruktore za zimsku i letnju školu fudbala koji rade s decom koju skupimo iz regiona i na tim skupovima odlučujemo ko može da prođe. Konkretno moje procene su, srećom, bile tačne. Prvo u slučaju Marka Dmitrovića iz Subotice, onda Predraga Rajkovića koga sam našao u Negotinu...

Marko Dmitrović
foto: Profimedia

Obojica golmana i Marko Dmitrović i Predrag Rajković završili su u Crvenoj zvezdi. Marko Dmitrović imao je teži put, jer nikada nije imao poverenje struke kluba sa Marakane, pa se za svoje mesto pod zvezdama izborio ličnim radom preko Mađarske, Engleske i Španije, gde danas brani za Sevilju. Predrag Rajković stigao je u Zvezdu iz Jagodine kao veliki talenat, a kada se povredio iskusni Damir Kahriman stao je na gol i nije ga napuštao do odlaska u Makabi iz Tel Aviva, u transferu koji je crveno-belima doneo 3.000.000 evra. Sada je čuvar mreže francuskog Remsa.

Kurir sport/A. R.

Bonus video:

01:49

RANKO STOJIĆ U USIJANJU DANA: Piksi je mnogo potrebniji Savezu, nego Savez Piksiju (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track