Najnovije vesti

SRBI GA GRADE, A MI MOŽEMO SAMO DA GA SANJAMO: Hrvatski mediji izveštavaju o najavi izgradnje nacionalnog stadiona u Beogradu
Foto: Ministarstvo finansija

SRBI GA GRADE, A MI MOŽEMO SAMO DA GA SANJAMO: Hrvatski mediji izveštavaju o najavi izgradnje nacionalnog stadiona u Beogradu

Fudbal

Najava da će Srbija dobiti nacionalni stadion, čija će izgradnja koštati 257 miliona evra, do 2025. godine nije zaintrigirala samo srpsku javnost.

Stadion, Nacionalni stadion, navijači, fudbal, Surčin
foto: Ministarstvo finansija

O stadionu, koji bi trebao da budu smešten u Surčinu, blizu aerodroma "Nikola Tesla", između ostalih pišu i mediji u Hrvatskoj sa osvrtom na svoje muke po ovom pitanju.

"Srbi već duže vreme čekaju nacionalni stadion, baš kao i u Hrvatskoj. Kod nas se već dugo govori o toj temi, no za sada je malo toga konkretno učinjeno. Zanimljivo je da hrvatska reprezentacija u ovim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ni jednu utakmicu neće odigrati na Maksimiru koji je u lošem stanju. Igrali smo u Rijeci, Osijeku i Splitu, a Poljud će biti domaćin ključne utakmice s Rusijom", piše Večernji.

Stadion, Nacionalni stadion, navijači, fudbal, Surčin
foto: Ministarstvo finansija

Ovaj hrvatski medij ističe primer Osijeka, koji je u vlasništvu Mađara i koji će uskoro dobiti novi stadion.

"No, zato FK Osijek ima velike planove oko novog stadiona. Mađari koji su vlasnici osječkog kluba na obali Drave grade najmodernije fudbalsko zdanje u Hrvatskoj. Osječka fudbalska arena s 12.900 potpuno pokrivenih mesta, što će u perspektivi moći da se proširi na 15.000, po mnogo čemu će biti posebna u Hrvatskoj. Ulaziće se na nivou terena, a navijači će fudbalerima disati za vrat jer će prvi redovi tribina biti udaljeni samo pet do šest metara od terena. Prva dva reda tribina biće luksuzna mesta s posebnom cenom ulaznica, dok će se iznad zadnjeg reda tribina nalaziti tzv. "sky promenada" na kojoj će gledaoci imati gastroponudu, a istovremeno će moći neometano da prate utakmicu."

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja