HOROR! FUDBALER ŠEST SATI LEŽAO NA TRAVI PO KIŠI Čekao da konačno stigne hitna pomoć da ga preveze do bolnice! (VIDEO)
Foto: Printskrin

Da li je moguće?

HOROR! FUDBALER ŠEST SATI LEŽAO NA TRAVI PO KIŠI Čekao da konačno stigne hitna pomoć da ga preveze do bolnice! (VIDEO)

Fudbal -

Lorkan Mekglinon verovatno je najduže čekao medicinsku pomoć i ambulantna kola u istoriji fudbala!

Momak koji nastupa za Nortern Kvarter iz Mančestera povredio se na večernjem treningu. Prilikom jednog oštrijeg pokreta iskočilo mu je koleno.

- Hteo sam da primim loptu na grudi. Samo sam čuo neki čudan zvuk i video da je koleno iskočilo - priča on.

Lorkan i njegovi saigrači su najpre bili u šoku, a zatim su odmah pozvali hitnu pomoć. Bilo je to oko 21.30 časova. Niko nije mogao da pretpostavi da će se sve pretrvoriti u noćnu moru.

Pošto se radi o amaterskom klubu, niko nije hteo da rizikuje jer nisu znali kako da pomognu povređenom fudbaleru, pa su odlučili da sačakaju stručna lica. Podigli su mu nogu da oborenu kantu za đubre, a on je ležao na travi.

Međutim, vreme je prolazilo, a hitne pomoći nije bilo. Nakon prestanka dejstva adrenaina, Lorkana je koleno počelo jako da boli, a na terenu postajalo sve hladnije. Saigrači su potom od svojih jakni napravili prekrivače, a neko je otišao da kupi litar brendija i pileća krilca da bi se fudbaler okrepio.

Konstantno su zvali broj hitne pomoći, ali nikako nisu uspelvali da dobiju vezu. Te večeri je izgleda bila užasna gužva. Nedugo zatim počela je da pada i kiša. Drugovi su pokušavali da ga zaštite sa kišobranom.

- Mislio sam da hitna stiže u roku od pola sata, ali sam se grdno prevario - pojasnio je Lorkan.

I tek posle šest sati čekanja pojavila su se kola hitne pomoći i medicinari. U bolnicu je stigao tek oko 4.30 ujutro.

- Uspeli su da me podignu i stave u vozilo. U bolnici sam imao dobar tretman. Šestorica su me držala dok su vraćali koleno u ležište, to je bilo užasno - opisuje najgoru noć u karijeri ovaj fudbaler.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track