DEJAN STIŽE MUSLINA, NEKA SE SPREMI MILOJE: Ova generacija Crvene zvezde juri rekorde, blizu su 51. utakmice BEZ PORAZA
Foto: Starsport©

SUPERLIGA

DEJAN STIŽE MUSLINA, NEKA SE SPREMI MILOJE: Ova generacija Crvene zvezde juri rekorde, blizu su 51. utakmice BEZ PORAZA

Fudbal -

Crveno-beli protiv niškog Radničkog imaju priliku da izjednače rekord generacije koja je harala od novembra 1999. do marta 2001.

Crvena zvezda u nedelju (18.45) igra protiv Radničkog iz Niša i juri 51. uzastopnu utakmicu bez poraza u prvenstvu Srbije. Trener Dejan Stanković u prethodnom periodu ima impresivan učinak na klupi crveno-belih i želi da ga nastavi, kako bi izjednačio dostignuće Slavoljuba Muslina i nastavio da prati Vladana Milojevića.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prošlog vikenda, Crvena zvezda je u pobedi protiv Kolubare iz Lazarevca (7:1) odigrala 50. uzastopnu utakmicu u prvenstvu Srbije u kojoj nije poražena. To je prema statističarima agencije Grejsnout trenutno najduži niz na celom svetu! Poslednji poraz u Superligi crveno-beli su doživeli još 14. juna 2020. godine, kada ih je TSC u Senti savladao sa 2:1. U narednih 50 mečeva upisali su čak 45 pobeda i pet remija (dva iz tri derbija sa Partizanom i po jedan u susretima sa Javorom, Radom i Vojvodinom).

Slavoljub Muslin
foto: Starsport©

Izabranici Dejana Stankovića tako su prišli na utakmicu od učinka generacije pod komandom Slavoljuba Muslina. Ekipa koju je sa klupe predvodio iskusni trener bila je neporažena od 3. novembra 1999. do 31. marta 2001. godine, a u tom periodu ostvarila je učinak od 45 pobeda i šest remija.

Vladan Milojević
foto: Starsport©

Apsolutni rekord je u vlasništvu Vladana Milojevića čiji tim nije izgubio od oktobra 2017. pa sve do maja 2019. godine, uz impresivnih 56 utakmica bez poraza i sudara sa Čukaričkim. I taj rekord bi mogao da bude srušen, mada crveno-belima posle utakmice sa Radničkim sledi serija gostovanja, od Radnika u Surdulici, preko Radničkog 1923 u Kragujevcu i Vojvodine u Novom Sadu, sve do Mladosti u Lučanima. U slučaju da sve te prepreke prođe bez poraza, tim Dejana Stankovića bi izjednačenje sa generacijom Vladana Milojevića tražio protiv Spartaka na Marakani, a obaranje rekorda bi moglo da usledi protiv Napretka u Kruševcu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track