ZAPUŠIĆU USTA SVIMA! Kristijano Ronaldo poslao NIKAD JAČU PORUKU: Da li da brinem zbog takvih ljudi?!
Foto: EPA

odgovor

ZAPUŠIĆU USTA SVIMA! Kristijano Ronaldo poslao NIKAD JAČU PORUKU: Da li da brinem zbog takvih ljudi?!

Fudbal -

Kristijano Ronaldo se krajem leta vratio u Mančester junajted, klub u kojem je postao fudbalska zvezda, a sada je imao poruku za sve kritičare.

Otkako je stigao u Mančester junajted posle 12 godina, Portugalac je postigao šest golova na devet utakmica, ali se puno pričalo i o njegovom uticaju na igru ekipe.

- Znam kada je timu potrebna moja pomoć u defanzivi. Moja uloga je da timu donosim pobede, da pomognem da pobeđujemo i postižemo golove, igra u odbrani je samo deo mog posla. Ljudi ne žele da vide moj doprinos jer me ne vole. Imam 36 godina, osvojio sam sve i znači li da bi trebalo da se brinem što pričaju loše o meni? Mirno spavam. Odlazim u postelju mirne savesti. Nastaviću to da radim jer ću im zapušiti usta time što ću nastaviti da osvajam trofeje - rekao je Ronaldo.

Junajted je trenutno na osmom mestu Premijer lige.

- U trenutku smo kada klub vrši promene, kupili su mene, Varana, Sanča. Potrebno je vreme prilagođavanja, čak i za sistem igre koji imamo. Korak po korak, moramo sebi da stavimo do znanja da je sve moguće. Bitno je osvajati stvari zajednički, ne individualno. Mislim da je to moguće. Svako treba da zna svoju ulogu u tome. Moja je da postižem golove, da pomažem ekipi iskustvom i razumevanjem igre. Ako svi misle tako, žrtvuju se za tim, bićemo bolji tim. Imamo fantastične navijače, stadion, tim, moramo da nastavimo tako.

Ronaldo je poručio i da ne beži od kritika..

- Ona je oduvek deo ovog posla. Ne brine me to. Iskreno, vidimo to kao nešto dobro. Ako se brinu za mene i pričaju, to je zato što znaju moj potencijal i vrednost. Tako da je to dobro. Daću vam primer - ako ste u školi i najbolji ste učenik, pitajte najgoreg da li mu se dopada najbolji, odgovor će biti da ga ne voli. Najvažnije je da sam i dalje srećan i da uživam u fudbalu. Nebitno je koliko sam toga osvojio u karijeri, osvojio sam sve ali sam i dalje motivisan. Ovo je moje novo poglavlje, čak i u ovim godinama. Zato sam tu, da pomognem da Mančester junajted pobeđuje. Junajted mora da bude na tom nivou da pobeđuje i ja sam tu da pomognem - zaključio je Portugalac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track