PLANETA NE PAMTI OVAKAV FUDBALSKI DAN! U nedelju upalite TV prijemnike i UŽIVAJTE: Evo kad počinje SPEKTAKL!
Foto: Profimedia

nerealno

PLANETA NE PAMTI OVAKAV FUDBALSKI DAN! U nedelju upalite TV prijemnike i UŽIVAJTE: Evo kad počinje SPEKTAKL!

Fudbal -

Malo je verovatno da bilo koji dan može da se poredi sa nedeljom i neverovatnim fudbalskim sadržajem tog dana.

Praktično od podneva počinje program u Italiji i Francuskoj, a pravi specijaliteti počinju nešto posle 16. sati. Zato će veliki broj ljudi širom sveta nedelju, 24. oktobar provesti pored televizora.

Prema pojedinim informacija, fudbal prati tri milijarde ljudi, a ukoliko ste vi među njima, verovatno ćete uživanje početi El Klasikom.

El Klasiko
foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Barselona - Real 16.15

Katalonci su poljuljani i najveći derbi čekaju na sedmoj poziciji La Lige, ali utakmici protiv Reala pristupaju uz ogromnu dozu motiva da baš protiv velikog rivala naprave prekretnicu sezone. Kladionice kažu da su Madriđani blagi favorit, ali neće im biti lako da to dokažu na terenu.

Ajaks - PSV 16.45

Dušan Tadić će još jednom predvoditi ekipu iz Amsterdama, ovog puta protivnik "kopljanicima" je veliki rival. Posle devet kola holandskog prvenstva, PSV zaostaje za Ajaksom jedan bod, a ekipa iz Ajndhoven ima ozbiljne probleme sa povređenim igračima.

Dušan Tadić
foto: Profimedia

Mančester junajted - Liverpul 17.30

Derbi svih derbija igra se i u Engleskoj gde se sastaju dva najtrofejnija kluba. Liverpul se nalazi u boljoj formi i poziciji posle osam mečeva u Premijer ligi, a problem za "crvene đavole" može da predstavlja činjenica da je najveći rival jedina neporažena ekipa u prvenstvu.

Ole Gunar Solskjer, Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

Roma - Napoli 18.00

Roma je u četvrtak ponižena u Norveškoj gde je u okviru grupne faze Lige konferencija poražena od Boda rezultatom 6:1, pa bi za ekipu Žozea Murinja bilo dobro da se "vadi" u Seriji A, ali neće biti uopšte lako - u goste dolazi ekipa koja je u prvih osam kola osvojila maksimalan broj bodova.

Žoze Murinjo
foto: Profimedia

Zenit - Spartak 18.00

Od Spartaka se očekivalo više u prvih 11 mečeva, ali sada nema nazad. Prvoplasirani Zenit je poražen u poslednje dve prvenstvene utakmice i tu gosti iz Moskve vide svoju šansu.

Olimpijakos - PAOK 19.30

Meč za prvo mesto! Olimpijakos ima samo bod više od PAOK-a koji će na stadionu Jorgos Karaiskakis u Pireju pokušati da se domogne prvog mesta.

Marsej - Pari Sen Žermen 20.45

Ne postoje reči koje mogu da opišu mržnju navijača ove dve ekipe. Pristalice domaćina će svim silama pokušati da poguraju ekipu do pozitivnog rezultata protiv trija Mesi - Nejmar - Mbape.

Leo Mesi
foto: Profimedia

Inter - Juventus 20.45

Za kraj savršenog dana zakazan je Derbi d'Italija na stadionu Đuzepe Meaca. Aktuelni šampion će ugostiti ekipu koju je prošle sezone srušio sa trona u italijanskom fudbalu.

Juventus
foto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track