ONO ŠTO JE DEKI URADIO ZA MENE, TO SE NE ZABORAVLJA: Alberto Zakeroni otkriva kako mu je Stanković pružio veliko zadovoljstvo
Foto: Starsport©

poštovanje

ONO ŠTO JE DEKI URADIO ZA MENE, TO SE NE ZABORAVLJA: Alberto Zakeroni otkriva kako mu je Stanković pružio veliko zadovoljstvo

Fudbal -

Kada se opraštao od fudbala Deki je izabrao mene da mu sa selekcijom Japana ulepšam taj dan. To se ne zaboravlja, setio se Italijan

Neraskidiva je veza između Dejana Stankovića i Alberta Zakeronija. Poznati italijanski trener otkrio je da se i dalje redovno čuje sa šefom Crvene zvezde Dejanom Stankovićem, kojeg poznaje 20 godina, još iz vremena kada su zajedno sarađivali u Laciju.

Dejan Stanković, Alberto Zakeroni
foto: Starsport©

Alberto Zakeroni došao je u Lacio 2001. godine u vreme kada je Dejan Stanković proživljavao najteže trenutke u karijeri u Rimu. Naime, bivši trener Dino Zof skrajnuo je Srbina, koji je potom procvetao pod palicom Alberta Zakeronija. I posle dve decenije njih dvojica održavaju kontakt. Otkrio je to 68-godišnji stručnjak.

- I dalje se čujem sa nekim svojim bivšim igračima. Tu pre svih mislim na Maldinija, Kostakurtu, Albertinija iz Milana, moje bivše igrače iz Udinezea, a posebno na Birofa, Mihajlovića, Stankovića - rekao je Zakeroni i dodao:

Alberto Zakeroni
foto: Profimedia

- Posebna stvar me vezuje za Stankovića. Kada se Dejan opraštao od fudbala organizovao je oproštajnu utakmicu u Novom Sadu (11. oktobra 2013. op.a.) Izabrao je mene i reprezentaciju Japana koju sam tada vodio kao selektor, da mu ulepšamo odlazak u penziju.

Alberto Zakeroni i danas ceni i poštuje tadašnju odluku svog bivšeg učenika iz Lacija.

Dejan Stanković
foto: FK Crvena Zvezda

- Bilo je to nešto što me je mnogo obradovalo. Stanković je bio jedan od onih igrača koji mi je pružio najveće zadovoljstvo za sve ono što sam mogao da doživim od njih na terenu i van njega - objasnio je Zakeroni.

Alberto Zakeroni vodio je tri najveća italijanska kluba Juventus, Milan i Inter, a posle putešestvija po Kini i arapskim zemljama trenutno odmara u Italiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track