BRAVO KADETI! Srbija srušila Hrvatsku i plasirala se u elitni rang kvalifikacija za EP!
Foto: foto - FSS

AJMO, AJDE!

BRAVO KADETI! Srbija srušila Hrvatsku i plasirala se u elitni rang kvalifikacija za EP!

Fudbal -

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije (igrači do 17 godina) pobedila je u Staroj Pazovi reprezentaciju Hrvatske minimalnim rezultatom i tako obezbedila mesto u elitnom rangu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Kadeti Srbije su u odlučujućem trećem kolu prvog kruga kvalifikacija na terenu Kuće fudbala u Staroj Pazovi savladali Hrvatsku i u elitni rang kvalifikacija idu sa dve pobede i sa drugog mesta u Grupi 10 u kojoj je prvo mesto zauzela Bugarska sa sve tri pobede. Hrvatska će svoju šansu tražiti kroz poredak najboljih trećeplasiranih timova.

Gol odluke postigao je u 63. minutu Mateja Bubanj koji je sa klupe ušao na poluvremenu. Bubanj je u pravo vreme bio na pravom mestu i plasirao odbijenu loptu posle šuta Miloševića u mrežu Hrvatske.

Zanimljiv meč odigrale su dve reprezentacije sa brojnim prilikama na obe strane. Izabranici Tomislava Rukavine agresivnije su ušli u utakmicu, imali su i veći posed lopte tokom prvog poluvremena i nekoliko puta ozbiljno su pripretili Srbiji, ali gola nije bilo.

U drugom poluvremenu, druga i priča. Dominirala je Srbija koju predvodi selektor Radovan Krivokapić, igrala je hrabro i to se nakon malo više od sat vremena igre isplatilo.

Pokušavala je Hrvatska da se vrati u meč, imala je svoje prilike, kao i Srbija da uveća prednost, ali konačan rezultat ostao je 1:0.

Srbija je u nadoknadi vremena ostala sa igračem manje jer je u 92. minutu crveni karton dobio Mirosavić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track