ZVEZDO, VERUJ U MARKA LAZETIĆA, VRATIĆE VAM VELIKIM TRANSFEROM: Prijateljski savet Darka Kovačevića STANKOVIĆU I TERZIĆU
Foto: Starsport©, Www.crvenazvezdafk.com

u mladima leži spas

ZVEZDO, VERUJ U MARKA LAZETIĆA, VRATIĆE VAM VELIKIM TRANSFEROM: Prijateljski savet Darka Kovačevića STANKOVIĆU I TERZIĆU

Fudbal -

Pored Marka Lazetića nekadašnjem direktoru srpske fudbalske reprezentacije za oko zapao i mladi napadač Partizana Marko Milovanović

Marko Lazetić je ozbiljan potencijal i Crvenoj zvezdi bi u budućnosti mogao da donese mnogo, kako na rezultatskom, tako i na finansijskom planu, mišljenje je Darka Kovačevića.

Razgovor sa nekadašnjim direktorom srpske fudbalske reprezentacije iskoristili smo da ga pitamo vidi li među mladim igračima nekog sa potencijalom kakav imaju danas Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović i Luka Jović.

Marko Lazetić
foto: Crvenazvezdafk.com

- Ovaj mali iz Zvezde Lazetić (Marko Lazetić op.a.)! Mnogo mi se sviđa! Ima konstituciju, korak, stav, šut... On je još dete, treba raditi sa njim. Ogroman je potencijal. Gledao sam ga, pratio, do njega je sada, da se usavršava. Zanimljiv mi je mnogo, mogao bi da napravi veliku karijeru - kazao je u razgovoru za Kurir Darko Kovačević.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde u sezoni 1994/1995 kada je na 47 utakmica dao 37 golova posebno apostrofira trenera Dejana Stankovića.

- Deki je osetio malog Lazetića. Svaka mu čast na tome, video sam da mu je dao i derbi da igra. Možemo samo da zamislimo koliko je to značilo tom mladom momku. Uvek sam da se daje šansa mladima. Uvek! Oni to stostruko vrate.

Interesovalo nas je da li je Darko Kovačević primetio i nekog talenta iz Partizana.

Marko Milovanović
foto: Partizan. rs

- I tamo ima jedan ozbiljan potencijal. Mali Milovanović (Marko Milovanović op.a)! Nažalost, on ne igra kao Lazetić u Zvezdi, deluje mi da je Rikardo zatvorio sva vrata.

Darko Kovačević
foto: Starsport©

Darko Kovačević smatra da bi treneri srpskih klubova morali da budu daleko hrabriji kada je u pitanju poverenje u mlade fudbalere.

- Ne želim da pametujem, ali ti mladi igrači donose novac. Treba videti evropske ekipe. Konkretno, Salcburg u svom timu ima veliki broj mladih fudbalera. Zašto i mi ne bismo tako, zašto su oni pametniji od nas. Trebalo bi više da se oslonimo na mlade igrače u Evropi. Nisu ludi ti ljudi iz Salcburga. Rade oni dobro, ugledaju se na Barselonu koja je prva počela da veruje u mlade.

Još jedan igrač Crvene zvezde zapao je za oko Darku Kovačeviću.

Njegoš Petrović
foto: Starsport©

- Njegoša (Njegoš Petrović op.a.) volim! Ima potencijal, nadam se da će kako vreme bude prolazilo sve više igrati - zaključio je Kovačević.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track