"MONSTRUMI" LEVANDOVSKI I RONALDO POMERAJU GRANICE: Poljak dominirao, Portugalac pogodio i u 92. minutu! VIDEO
Foto: Profimedia

Liga šampiona

"MONSTRUMI" LEVANDOVSKI I RONALDO POMERAJU GRANICE: Poljak dominirao, Portugalac pogodio i u 92. minutu! VIDEO

Fudbal -

Veče Roberta Levandovskog u Ligi šampiona, a ni sam Poljak ne zna koje je po redu.

Poljak je u potpunosti obeležio veče het-trikom u pobedi Bajerna protiv Benfike rezultatom 5:2.

Zanimljivo je bilo i u Bergamu gde je Atalanta bila na korak da šokira Junajted, ali je Kristijano Ronaldo u 95. minutu drugim golom na utakmici postavio konačnih 2:2.

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

Da krenemo redom...

Kiks Davida de Hee, golmana Mančester junajteda, omogućio je, na iznenađenje mnogih, vođstvo Atalante. Strelac je bio Josip Iličić.

Međutim, Ronaldo je prvo u 46. minutu, izjednačio na 1:1, a potom u 92. minutu i na 2:2, nakon što je drugi put Atalanta imala prednost u 56. minutu golom Zapate.

U grupi F je sada zanimljiva situacija, pošto je Viljareal stigao do pobede nad Jang Bojsom rezultatom 2:0. Kapue u 36. i Danjuma u 89. minutu su pogodili za sedmi bod španske ekipe posle četiri utakmice. Isto toliko ima i Junajted, dok je Atalanta na trećem mestu sa pet bodova, Jang Bojs poslednji sa tri.

U grupi E Bajern u potpunosti dominira, baš kao i Robert Levandovski. Bavarci su razbili Benfiku rezultatom 5:2, uz tri pogotka Poljaka (26, 61 i 84. minut). Strelci su bili još Gnabri i Sane za Bajern, te Morato i Njunez za Benfiku.

Levandovski je uz četiri kola postigao čak osam golova, a na meču protiv portugalske ekipe je upisao i asistenciju.

U drugom meču grupe mreže su dugo mirovale, a pobedu Barseloni na gostovanju Dinamu u Kijevu doneo je Ansu Fati u 70. minutu.

Veliko iznenađenje ove večeri je priredio prvak Francuske Lil, koji je na gostovanju pobedio Sevilju rezultatom 2:1. Okampos je u 15. minutu doneo prednost domaćinu, a Dejvid u 43. i Ikone u 51. minutu su režirali preokret.

U istoj grupi je u ranijem terminu odigran meč između Volfsburga i Salcburga, a nakon četiri kola sve četiri ekipe imaju šansu za plasmanom u narednu fazu.

U grupi H nije bilo iznenađenja. Dibala je briljirao u Torinu, bio je dvostruki strelac protiv Zenita, a golove su postigli još Kjeza i Morata. Rezultat na kraju je bio 4:2, a Rusi su do pogodaka stigli zahvaljujući autogolu Bonućija, i Azmonu koji je u 92. minuut postavio konačan rezultat.

Ranije je Čelsi pobedio Malme uz problem da probije bedem Šveđana.

Grupa E

Bajern - Benfika 5:2 (2:1)

(Levandovski 26, 61, 84, Gnabri 32, Sane 49 - Morato 38, Njunez74)

Dinamo Kijev - Barselona 0:1 (0:0)

(Fati 70)

Grupa F

Atalanta - Mančester junajted 2:2 (1:1)

(Iličić 12, Zapata 56 - Ronaldo 45+1)

Viljareal - Jang Bojs 2:0 (1:0)

(Kapue 36, Danjuma 89)

Grupa G

Volfsburg - Salcburg 2:1 (1:1)

(Baku 3, Nmeka 60 - Vober 30)

Sevilja - Lil 1:2 (1:1)

(Okampos 15 - Dejvid 43, Ikone 51)

Grupa H

Malme - Čelsi 0:1 (0:0)

(Zijeh 56)

Juventus - Zenit 4:2 (1:1)

(Dibala 11, 58p, Kjeza 74, Morata 82 - Bonući 26ag, Azmun 92)

TOK MEČEVA:

Drugo poluvreme:

92. minut - GOOOL! Ne spava ni Kristijano Ronaldo. Drama u završnici u Bergamu, Portugalac je postigao gol za konačnih 2:2!

84. minut - GOOOL! Kakav je igrač Robert Levandovski... Het-trik protiv Benfike za 5:2. To je njegov osmi gol na četvrtoj utakmici u Ligi šampiona.

82. minut - GOOOL! Juventus je već završio posao, a preko Morate je stigao i do četvrtog pogotka.

74. minut - GOOOL! Greška Bajerna i kontra Benfike koju je pogotkom završio Nunjez.

74. minut - GOOOL! Juventus sada rutinski odrađuje posao protiv Zenita. Preko Kjeze "stara dama" ima 3:1.

70. minut - GOOOL! Sada nema utakmica bez pogotka, pošto je Ansu Fati u Kijevu doneo prednost Barseloni.

62. minut - GOOOL! Drugi gol Levandovskog na utakmici, sedmi na četvrtoj utakmici u grupnoj fazi. Poljak je "bocnuo" loptu preko golmana Benfike za 4:1.

57. minut - GOOOL! Zapata se odlično snašao predgolom De Hee, ali je sudija nakon gola podigao zastavicu. Ipak, VAR je ponbištio odluku pomoćnika, gol je priznat i Atalanta ponovo ima prednost - 2:1. Gol možete da pogheldate OVDE.

58. minut - GOOOL! Još jednom Paulo Dibala, Juventus ponovo ima prednost protiv Zenita.

51. minut - GOOOL! Iznenađenje u Sevilji, Lil vodi rezultatom 2:1 golom Ikonea. I Jang Bojs je stigao do pogotka u Španiji u gotovo identičnom trenuku. Nasaht je protiv Viljareala dao gol, ali je poništen posle reakcije VAR tehnologije. Gol možete da pogledate OVDE.

49. minut - GOOOL! Prvi pogodak u nastavku postigao je Liroj Sane, Bajern ima 3:1 protiv Benfike. Nemac je odlično "uhvatio" volej posle povratnog dodavanja Alfonsa Dejvisa.

Prvo poluvreme:

45. minut - Završnicu prvog poluvremena obeležio je katastrofalan penal Levandovskog! Poljak je mogao da povisi na 3:1, ali je sa bele tačke šutirao slabo i po sredini gola, pa je Vlahodimos imao lak posao.

45. minut - GOOOL! Ronaldo strelac u poslednjim sekundama prvog poluvremena! Mančester je protiv Atalante stigao do izjednačenja 1:1. Gol možete da pogeldate OVDE.

43. minut - GOOOL! Prvak Francuske prkosi Sevilji! Lil je golom Dejvida sa bele tačke u Španiji stigao do izjednačenja. Gol možete da pogledate OVDE.

38. minut - GOOOL! Fantastičan meč u Minhenu, Benfika je protiv Bajerna smanjila na 2:1, strelac je Morato. Za 12 minuta na Alijanc Areni su viđena tri gola.

37. minut - Alvaro Morata je zatresao mrežu, ali gol ne važi zbog ofsajd pozicije.

36. minut - GOOOL! Kapue je strelac, Viljareal ima prednost protiv Jang Bojsa - 1:0! Gol možete da pogledate OVDE.

31. minut - GOOOL! Kada ne daje golove, može i da asistira! Levandovski je namestio pogodak Gnabriju koji se odlično snašao, Bajern protiv Benfike ima 2:0.

28. minut - GOOOL! Zenit protiv Juventusa ima 1:1! Bonući nije imao sreće i postigao je autogol. Gol možete da pogeldate OVDE.

26. minut - GOOOL! Naravno, Levandovski! Majstor za golove je postigao vodeći pogodak za Bajern na asistenciju Komana. To je šesti gol Poljaka na četvrtom meču grupne faze. Bajern vodi rezultatom 1:0 protiv Benfike.

23. minut - Tri gola u prvom delu prvog poluvremena, ali i nekoliko dobrih situacija. Ronaldo je u Bergamu imao još jedan udarac koji nije bio velika opasnost za gol Atalante.

15. minut - GOOOL! Odjednom su se raspucali fudbaleri i na ostalim mečevima! Gol Picija je poništen zbog ofsajda uz intervenciju VAR tehnologije, dok je Sevilja pogotkom Lukasa Okamposa. Gol možete da pogledate OVDE.

12. minut - GOOOL! Prizvali smo pogodak! I to ne samo jedan! Atalanta posle udarca Josipa Iličića i ozbiljnog kiksa De Hee ima prednost 1:0 protiv Mančestera. Gol je pao i u Torinu gde juventus ima 1:0 protiv Zenita, zahvaljujući Paulu DIbali. Gol možete da pogledate OVDE.

10. minut - Miruju mreže u prvih 10 minuta na svih šest mečeva koji su počeli u 21. čas.

6. minut - Velika šansa za Bajern! Nema promene rezultata posle pokušaja Gnabrija i odbrane Vlahodimosa.

5. minut - Posle prvog pokušaja Kristijana Ronalda, čuli su se zviižduci na stadionu u Bergamu.

2. minut - Prva prilika u večernjem terminu imala je Benfika. Dobar je bio centaršut iz slobodnog udarca, ali Bajern i posle drugog minuta ima "nulu" na semaforu.

1. minut - Počele su utakmice širom Evrope!

UOČI MEČEVA

Postave:

ATALANTA: Muso - De Run, Demiral, Palomino - Zapakosta, Frojler, Kupmejners, Mele - Iličić, Pašalić - Zapata. MANČESTER: De Hea - Van Bisaka, Bejli, Varan, Megvajer, Šo - Fernanderš, Mektominej, Pogba - Rašford, Ronaldo.

BAJERN: Nojer, Pavar, Nianzu, Upamekano, Dejvis - Gorecka, Kimih - Gnabri, Sane, Koman - Levandovski. BENFIKA: Vlahodimos - Žilberto, Verisimo, Vertongen, Morato - Mario, Meite, Grimaldo - Pici, Jaremčuk, Everton.

DINAMO: Buščan - Kedziora, Zabarnji, Sirota, Karavaev - Sidorčuk, Šaparenko - Cigankov, Bujalski, De Pena - Garmaš. BARSELONA: Ter Štegen - Mingeza, Garsija, Lengle, Alba - De Jong, Buskec, Niko - Gavi, Depaj, Fati.

JUVENTUS: Ščesni - Danilo, Bonući, De Liht, Sandro - Kjeza, Mekkeni, Lokateli, Bernardeski - Morata, Dibala. ZENIT: Kritsjuk - Karavaev, Lovren, Kristijakov, Rakitski - Sutormin, Barios, Vendel, Mostovoj - Azmun, Klaudinjo.

SEVILJA: Bono, Navas, Kounde, Karlos, Akunja - Dilejni, Deges, Tores - Suso, Mir, Okampos. LIL: Grbić - Čellik, Đalo, Fonte, Mandava - Sančes, Andre, Ikone - Vea, Dejvid, Bamba.

VILJAREAL: Rulji - Gaspar, Albiol, Tores, Pedraza - Pareho, Kapue, Kokelan - Pino, Dia, Danjuma. JANG BOJS: Favre - Hefti, Burgi, Lauper, Garsija - Abišer, Sjero, Rjeder - Fasnaht, Elia, Ngamelau.

Četvrto kolo bi moglo mnogo toga da reši, ali i zakomplikuje, a u utorak su na programu mečevi u grupma E, F, G i H.

Očekuju se interesantni dueli širom Evrope, a posebno bi trebalo obratiti pažnju na duele u Bergamu, Minhenu, Sevilji...

Utorak, svi parovi:

Grupa E

Bajern - Benfika 21.00

Dinamo Kijev - Barselona 21.00

Grupa F

Atalanta - Mančester junajted 21.00

Viljareal - Jang Bojs 21.00

Grupa G

Volfsburg - Salcburg 2:1 (1:1)

Baku 3, Nmeka 60 - Vober 30

Sevilja - Lil 21.00

Grupa H

Malme - Čelsi 0:1 (0:0)

Zijeh 56

Juventus - Zenit 21.00

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track