ČOVEK KOME JE ZVEZDA URUČILA OTKAZ STIŽE NA POLJUD: Hajduk pronašao novog trenera
Foto: Profimedia

teški dani za bile

ČOVEK KOME JE ZVEZDA URUČILA OTKAZ STIŽE NA POLJUD: Hajduk pronašao novog trenera

Fudbal -

Litvanski fudbalski stručnjak Valdas Dambrauskas (44) novi je trener Hajduka, objavio je splitski klub.

Dambrauskas će na Poljudu zameniti Švedjanina Jensa Gustafsona koji je dobio otkaz, a potpisao je ugovor do leta 2024. godine.

Dambrauskas se tako vraća u Hrvatsku nakon vodio Goricu nakon čega se preselio u Ludogorec što je bio i njegov posljednji trenerski angažman pre dolaska u Hajduk. Zanimljivo, na prethodnom poslu je dobio otkaz nakon što je Crvena zvezda savlada Ludogorec u Bugarskoj sa 1:0.

- Valdas Dambrauskas je trener koji je tokom svoje karijere vodio vrlo dobro organizovane i uspešne timove koje je svojim trenerskim znanjem nadogradjivao. Uveren sam da će nam doneti novu energiju i da će svojim znanjem i iskustvom doprineti unapredjenju kvaliteta u svim segmentima igre, rekao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

Profil je trenera koji pre svega traži pozitivan odnos cele ekipe što smatramo temeljnim uslovom za uspeh. Preferira rad s igračima snažnog karaktera, smatra da je rad s takvim profilom igrača bitan za uspeh. Mišljenja sam da će uz sve navedeno u relativno kratkom roku podići kvalitet naše igre, vrednost igrača, a samim time će dati novu dimenziju timu, potrebnu u borbi za trofeje, dodao je Nikoličius.

Hajduk se trenutno nalazi na četvrtom mestu Prve HNL sa 21 bodom, šest manje od Dinama, Osijeka i Rijeke.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track