NEVEROVATNA VEST DOLAZI IZ RUMUNIJE: Selektor u A tim pozvao dečaka od 15 godina, ČUDO OD DETETA legendarnog HADŽIJA
Foto: Profimedia

komšiluk

NEVEROVATNA VEST DOLAZI IZ RUMUNIJE: Selektor u A tim pozvao dečaka od 15 godina, ČUDO OD DETETA legendarnog HADŽIJA

Fudbal -

Enes Sali debitovaće za naše susede u mečevima protiv Islanda i Lihtenštajna

Selektor rumunske fudbalske reprezentacije Mirel Radoj pozvao je dečaka od 15 godina u A tim. Radi se o Enesu Saliju, momčiću koji je član Farula iz Konstance, kluba koji predvodi legendarni George Hadži.

Mirel Radoj objavio je spisak igrača na koje računa za meč protiv Islanda kod kuće i gostovanje Lihtenštajnu.

Upravo je George Hadži imao hrabrosti da ove sezone gurne u vatru seniorskog fudbala mladog Salija. Ofanzivni vezista je odigrao sedam mečeva u rumunskom šampionatu i postigao jedan gol.

Životna priča mladog Enesa Salija je za film. Rođen je u Kanadi, u Torontu, a poreklom je Turčin pošto su mu roditelji etnički Turci iz Rumunije. Sa 11 godina je došao iz kanadskog Vudbridža u Barseloninu La Masiju iz koje je posle godinu dana prešao u Hadžijevu privatnu fudbalsku akademiju koja služi kao neka vrsta „regrutnog centra“ za Farul. Brzo se dokazao u Akademiji i dobio šansu kod Hadžija u prvom timu. Postao je najmlađi strelac u istoriji rumunskog šampionata...

- Mislim da je više u pitanju strategija da zaštitimo naše mlade igrače u perspektivi. Kao što se ranije desilo sa Markovićem, Adijem Rusom i kao što će verovatno biti sa Raduom Dragušinom. Shvatili su da igrač ima potencijal kao što je to ranije shvatio gospodin Hadži - rekao je Farulov tim menadžer Kristijan Bivolaru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track