PARTIZAN IMA ZA ČIM DA ŽALI: Urošević golčinom doveo crno-bele u vođstvo, Gent u finišu stigao do remija VIDEO
Foto: Partizan/Miroslav Todorović

liga konferencija

PARTIZAN IMA ZA ČIM DA ŽALI: Urošević golčinom doveo crno-bele u vođstvo, Gent u finišu stigao do remija VIDEO

Fudbal -
1 / 5 Foto: Partizan/Miroslav Todorović

U 4. kolu Lige konferencija Partizan je osvojio bod u Gentu (1:1), što mu je dovoljno da gotovo izvesno obezbedi drugo mesto i plasman u 1/16 finala ovog takmičenja.

Gent trenutno ima deset bodova, Partizan sedam, Flora i Anortozis po dva. Crno-beli u narednom kolu gostuju Flori.

Gol za srpski klub postigao je Urošević u 56. minutu.

Žaliće crno-beli za tri boda koja su im bila na dohvat ruke, a samim tim u prvo mesto u grupi. Promašaji na evrosceni se ne praštaju...

U prvih 45 minuta, za nijansu je više prikazao Gent, ali najbolju šansu propustili su gosti. Maestralno je Natho izveo slobodan udarac, ali je lopta završila na stativi gola Bolata! U nastavku akcije Miljković je promašio čitavu loptu i tako propustio da matira golmana domaćih.

Pokušavali su Kums i Ođiđa Ofoe, ali uzalud - Popović je bio maestralan! Mladi golman izrastao je u vrhunskog čuvara mreže. Potrebno je mnogo truda se pošalje lopta njemu iza leđa. Prava je šteta što Miloš Jojić nije iskoristio fantastičnu asistenciju Rikarda. Sa 11 metara Jojić je jako slabo šutirao u 56. minutu. E, zato Urošević nije! Magičan gol beka crno-belih sa 17-18 metara doneo je veliko slavlje fudbalerima Partizana! Raspalio je loptu koja je završila u daljem uglu gola Bolata. Rikardo je na isteku 70. minutu imao veliku priliku da zapečati subinu rivalu, ali je promašio zicer...

Usledila je serija napada Genta što se domaćima isplatilo u 80. minutu meča. Zaspala je odbrana Partizana posle centaršuta, pa je Tisudiliju bilo lako da savlada ovoga puta nemoćnog Popovića.

Kurir sport

TOK MEČA

2. POLUVREME

90. minut - Izmena u Partizanu, umesto Pantića u igri je Jović.

88. minut - Izmena u Gentu, izlazi Kastro Montes, ulazi Samoise.

87. minut - Dvostruka izmena u ekipi Partizana. Izlaze Menig i Urošević, u igri su Obradović i Lutovac.

86. minut - urošević je još jednom oprobao šut, ali je lopta otišla preko gola.

84. minut - Velika šansa za Gent! Popović je nogom zaustavio šut Tisadulija iz više nego povoljne situacije.

82. minut - Veliki pritisak Genta, nova prilika posle centaršuta Čekvatadzea, Tisaduli ovog puta nije stigao do lopte. Korner za Gent jer je Miljković izbacio loptu van igre.

80. minut - GOOL! Tisaduli donosi izjednačenje Gentu! Tisaduli se našao sam na pet metara ispred golmana Popovića i nije mu bilo teško da pogodi mrežu. Čekatvadze je centrirao.

76. minut - Izmena u Partizanu, Bibras Natho zbog povrede izlazi, u igri je Milan Smiljanić. Smiljanić preuzima kapitensku traku.

Crno-beli imaju dosta problema sa povredama, tako na ovoj utakmici nema u timu Zdjelara, Šćekića, Markovića i Holendera.

75. minut - De Sart šutira, Popović brani.

73. minut - Tisudali je odmah po ulasku u igru bio u prilici, ali je Popović ponovo sjajan.

70. minut - Trostruka izmena u ekipi Genta. Izašli su Bezus, Ođiđa-Ofoe i Ovusu, a u igri su Tisudali, Čakvetadze i De Sart.

70. minut - Auu, kakva šansa za Partizan. Natho je centrirao, Rikardo bio sam ispred golmana, ali nije zahvatio loptu kako je želeo.

66. minut - GOOOL! Slobodan Urošević je golčinom doveo Partizan u vođstvo! Bek Partizana je ušao u šesnaesterac i iskosa sa leve strane matirao Bolata.

Partizan, Gent, Slobodan Urošević
foto: Printskrin

64. minut - Kris Menig je bio u šesnaestercu Genta, ali nije zahvatio loptu kako je zamislio.

56. minut - Velika prilika za Gent, Popović brani šut Kumsa sa 7-8 metara.

55. minut - Velika prilika za Partizan! Gomeš je ušao u šesnaesterac, Jojić dva puta šutirao, ali nije pogodio. Imao je čistu situaciju.

51. minut - Prekršaj za Partizan na ivici kaznenog prostora Genta, fauliran je Rikardo Gomeš. Natho je upuci centaršut, ali su se domaći igrači odbranili.

50. minut - Bez većih uzbuđenja na startu drugog poluvremena. Bezus je oprobao šut, ali bez većih problema za Partizan.

Partizan, Gent
foto: Partizan/Miroslav Todorović

1. POLUVREME

45. minut - Sudija Kris Kavano je odsvirao kraj prvog poluvremena.

Gent je imao više posed lopte, diktirao tempo, ali je najbolju priliku propustio Partizan.

Belgijancima su poništena dva gola.

42. minut - Greška igrača Partizana na sredini terena, opasna kontra Belgijanaca, ali Vujačić interveniše u poslednjem trenutku. U nastavku šut ka golu Partizana je blokiran.

39. minut - Neoprezni su bili u odbrani Partizana, Depotri je šutirao glavom sa desetak metara, bio je sam, ali je šutirao iznad gola.

33. minut - Ođiđa Ofoe je šutirao, Popović odbranio.

31. minut - Korner za Gent, Bezus je šutirao glavom preko gola.

27. minut - Slobodan udarac za Partizan sa oko 20 metara po sredini, fauliran je Gomeš. Stativa! Bibras Natho je izveo slobodan udarac, a stativa je sprečila vođstvo Partizana. U nastavku akcije Miljković se nije snašao i promašio je prazan gol.

21. minut - Pantić je bio u prilicu, ušao je iskosa sa leve strane i šutirao sa 7-8 metara pravo u golmana Bolata.

17. minut - Još jedan poništeni gol Gentu. Ovog puta zbog prekršaja nad Miletićem. I u ovom slučaju sudija Kavana je bio u pravu. Depoitre je napravio prekršaj.

Partizan, Gent
foto: Printskrin

16. minut - Prva ozbiljna akcija Partizana, Menig je primio loptu iskosa sa leve strane, ušao u šesnaesterac,

16. minut - Belgijancima je poništen gol zbog ofsajda. Opravdano je pomoćni sudija mahao nedozvoljenu poziciju. Kastro-Montes se našao u ofsajdu.

Partizan, Gent
foto: Printskrin

11. minut - Belgijanci imaju više od igre na startu meča, dobili su i drugi korner. Bilo je opasno ispred gola Popovića, ali se Partizan odbranio.

9. minut - Pokušaj Partizana, bez uspeha.

3. minut - Sjajna intervencija Popovića, posle odličnog šuta Kumsa. Prvi korner za domaći tim.

2. minut - Prvi pokušaj Partizana, Natho je poslao loptu ka Rikardu, ali je golman domaćih bio brži.

Igor Duljaj
foto: Printskrin

GENT - PARTIZAN

Stadion KAA Gent

Sudije: Kris Kavana (Engleska)

Gledalaca: 5.500

GENT : Sinan Bolat - Hanče Olsen, Ngodeu, Okumu, Fortuna - Kastro Montes, Ovusu, Kums, Bezus - Ođiđa Ofoe - Depoitre.

PARTIZAN: Popović - Miletić, Vujačić, Saničanin - Miljković, Urošević, Natho, Pantić, Jojić - Menig, Rikardo Gomeš.

Partizan će u ovom meču igrati u formaciji 3-5-2, Stanojević pokušava da iznenadi Belgijance.

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da će njegova ekipa pokušati da se prikaže u što boljem svetlu u predstojećoj utakmici protiv Genta najavio da će promeniti igru u odnosu na prvi duel u Beogradu.

"Imamo lepu utakmicu pred nama, izgubili smo na našem stadionu od njih u prošlom kolu i pokušaćemo da se prikažemo u što boljem svetlu. U dobrom smo momentu, željno očekujemo utakmicu i nadamo se najboljem", rekao je Stanojević u najavi meča

Stanojević je rekao da ima mnogo problema sa povredama igrača i da četvorica, petorica neće putovati u Belgiju.

"Od ranije je poznato da neće putovati Zdjelar, Holender nije još spreman, Marković je pokušao da izadje na trening ali nije 100 odsto spreman, takodje i Šćekić. Prilično smo oslabljeni, dva zadnja vezna nisu u mogućnosti da igraju. Tehnički nemamo defanzivnih veznih, tu je još Smiljanić, ostali su ofanzivnih karakteristika", naveo je Stanojević.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

Upitan da li je nešto naučio iz poraza u prošlom kolu, Stanojević je rekao da nije, ali da je video neke detalje koje je od ranije znao.

"Oni stalno rotiraju, pogotovo u napadu, to jedino može da bude iznenađenje, ostalo je jasno, nemamo nikakvih dilema kako treba igrati. Igramo na njihovom stadionu, moramo da napravimo rezultat ako želimo nešto da uradimo. Nikad se ne zna, nadam se da će rezultat biti drugačiji", dodao je trener crno-belih.

Stanojević neće pored terena predvoditi ekipu pošto je dobio crveni karton na kraju utakmice u Beogradu. On je rekao da će biti pomoćni trener sa tribina i da će sugerisati i davati savete Igoru Duljaju.

"To je ozbiljna stvar, imali smo toliko obaveza da nismo pratili te detalje. Dogovorili smo se kako ćemo funkcionisati, a te detalje ću da definišem sa ljudima iz kluba. Malo sam se informisao iz medija, malo iz pravne službe kluba, ali nismo imali vremena da se time bavimo", rekao je.

Upitan za ishod druge utakmice u grupi između Flore i Anortozisa, Stanojević je rekao da bi voleo da se taj meč završi nerešeno i da nikoga nije lako pobediti.

"Ako hoćeš proleće, moraš da pobeđuješ. Tako se spremamo, ne razmišljamo, koncentrisani smo samo na sebe. Svako ima mana, probaćemo njihove da iskoristimo", dodao je on.

Utakmica počinje u 18. 45h

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track