ĐUMIKA - NAPRETKOV BIJELSA! Milan Đuričić o trijumfu protiv Metalca
Foto: Starsport

Superliga Srbije

ĐUMIKA - NAPRETKOV BIJELSA! Milan Đuričić o trijumfu protiv Metalca

Fudbal -

Napretkov stručni štab i fudbaleri pred put u Gornji Milanovac, obećali su navijačima pobedu. Obećali – ispunili i vratili se na pobednički kolosek u Super ligi Srbije.

- Znali smo da su posle četiri vezana poraza, u utakmicama, u kojima su odigrali dobro, mladi igrači Metalca pod velikim pritiskom i plan nam je bio da to iskoristimo. Takođe, znali smo da će u velikoj prednosti biti tim koji prvi postigne gol. Poveli smo, nismo im dozvolili da se razmahnu, odigrali smo taktički vrlo zrelo, kaže šef Stručnoig štaba Napretka Milan Đuričić.

Napredak je ovom pobedom dospeo na deobu četvrtog i petog mesta sa Vojvodinom. Đuričić se raduje hemiji u timu, zajedništvu i velikoj borbenosti svih igrača na terenu u Gornjem Milanovcu.

- Momci su bili čvrsto rešeni da prekinu negativan niz u borbi za bodove. Disali su kao jedan, videli ste silnu radost posle svakog gola. Konačano smo, posle Vojvodine, prvi put bili svi na okupu i uspeh nije izostao. U prethodnih mesec dana stalno nam je nedostajlo bar po četiri standardna igrača, osetilo se to posebno protiv Čukaričkog i Partizana, ali i ovako, 23 boda su sasvim zadovoljavajući saldo za ovu fazu prvenstva, zaključuje kormilar Čarapanskog broda.

Posle silne radosti, koju su na terenu podeli sa navijačima, slavlje se nastavilo i u svlačionici, a kada se u njoj pojavio šef, igrači su horski zapevali: “Ti si naš Bijelsa, Đumika, Đumika”!

Sanja Milutinoviuć, PR menader Napretka, kaže da kroz pripremu utakmica, Đumi ima običaj da pomene metode slavnog argentinskog stručnjaka, aktuelnog trenera Lidsa, koje i sam, očigledno primenjuje.

- Zanimljivo, poznati Južnoamerikanac nosi neobičan nadimak – Ludak! U pozitivnom kontekstu, naravno, kao ludak blistavog uma. Opsesivno je posvećen poslu, a ostalo je upamćeno da je, kada je odveo reprezentaciju Argentine na SP 2002. godine, na put poneo 2000. video kaseta sa snimcima utakmica rivala. Na početku karijere umeo je da plati zainteresovanim klincima da se popnu na drveće uz stadion i prenesu mu željenje informacije sa treninga rivala. Znao je i flomasterom na patikama da iscrta koji deo stopala želi da koriste igrači prilikom šuta, kaže Napretkova portparolka.

Sanja kaže da je on postao trenerska institucija,”izmislio” Gvardiolu i Poketina kao trenere, a i mnogi drugi danas poznati stručnjaci priznaju da je Bijelsa značajno uticao na njihov razvoj.

Sada je na klupi Lidsa sa kojim je izborio plasman u Premijer ligu prošle godine, pa u znak zahvalnosti dobio ulicu sa svojim imenom u centru ovog grada…

Gospođa Milutinović se pita da li ima sličnosti između slavnog Argentinca i našeg Đumija, koga mnoge kolege oslovljavaju sa “profesore”, jer je većini bio predavač u školi za najviše zvanje – PROFI licencu, odnosno da li je Napretkov trener “srpski ludak”, procenite sami, ili verujte igračima, koji šefu pevaju: ”Ti si naš Bijelsa, Đumika”…

Kurir sport / Ž. Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track