SENZACIJA U HUMSKOJ, PARNI VALJAK ZARIBAO PO MAGLI: Proleter ODOLEO Partizanu i ZAKUVAO prvenstvo! Rikardo promašio PENAL!
Foto: Starsport

Super liga

SENZACIJA U HUMSKOJ, PARNI VALJAK ZARIBAO PO MAGLI: Proleter ODOLEO Partizanu i ZAKUVAO prvenstvo! Rikardo promašio PENAL!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da iskoriste velike prilike i da protiv Proletera u 16. kolu Super lige osvoje tri boda.

Utakmica u Humskoj je završena rezultatom 0:0, a tragičar crno-belih je Rikardo Gomeš koji nije iskoristio udarac sa bele tačke.

Serija od sedam uzastopnih pobeda crno-belih u domaćem prvenstvu je prekinuta u utakmici koju je pored udarca sa bele tačke obeležila gusta magla koja je tokom drugog poluvremena ometala vidljivost gledaocima ovog meča.

FK Partizan, Partizan, Proleter, Magla
foto: Starsport

Proleter je hrabro ušao u meč, na startu je bilo jasno da su došli sa željom da se nadigravaju sa liderom prvenstva, a crno-beli su vremenom preuzimali kontrolu preko poseda lopte.

Prve šanse na meču Partizan je imao preko Nemanje Jovića i Rikarda, a heroj gostiju je postao Nikola Petrić, golman koji je u nekoliko navrata odlično reagovao.

Posebno se istakao u 68. minutu kada je odbranio penal najboljem strelcu prvenstva.

FK Partizan, Partizan, Proleter
foto: Starsport

Sudija Pavle Tomić je pokazao na belu tačku, a, iako preko malih ekrana nije moglo najbolje da se vidi šta se dogodilo u šesnaestercu Proletera, sudije iz VAR sobe su potvrdile odluku glavnog arbitra.

Ali, Rikardo je propustio priliku da postigne 17. gol u sezoni, odlično je reagovao Petrić, koji je i u završnici utakmice imao nekoliko dobrih intervencija. Partizan je posle ovog remija još uvek prvi sa 44 boda, a Crvena zvezda posle preokreta protiv Vojvodine ima šest boda i utakmicu manje od crno-belih.

Proleter je posle dva vezana poraza napravio veliki rezultat u Humskoj, sada je na 10. mestu sa 18. bodova.

Partizan u sledećem kolu dočekuje Vojvodinu, a Proleter na svom terenu igra protiv Voždovca.

Tok meča:

Drugo poluvreme:

Kraj meča:

95. minut - Brani se Proleter i posle slobodnog udarca iz kojeg je Jojić ubacio loptu u kazneni prostor.

93. minut - Menig je sada centrirao, a Partizan je dobbio 11. korner na utakmici, ali Petrić je bio siguran.

89. minut - Žestoki pritisak Partizana naterao je goste da se grčevito brane, a u nadoknadi vremena igraće se šest minuta.

82. minut - Kakve dve prilike za crno-bele! Petrić se još jednom istakao, a pokušao je prvo Vujačić, zatim je Partizan imao šansu i posle kornera, ali nema gola.

77. minut - Probao je i Terzić, ali njegov udarac nije bio precizan.

72. minut - Svim silama pokušava Partizan da dođe do gola. Rikardo je imao novu situaciju pred golom Proletera, ali prethodno je neko iz ekipe Aleksandra Stanojevića bio u ofsajdu.

Petrić nadmudrio Rikarda
Petrić nadmudrio Rikardafoto: Starsport

67. minut - Penal! Pavle Tomić je pokazao na belu tačku posle gužve u šesnaestercu Proletera. Zbog magle se nije najbolje videlo šta se dogodilo pred golom gostiju, ali sudije u VAR sobi su potvrdile odluku glavnog arbitra. Međutim, golman Petrić je odbranio udarac Rikarda!

62. minut - Magla ozbiljno otežava vidljivost i praćenje utakmice onima koji meč gledaju preko TV ekrana. Na terenu je trenutno nešto bolja situacija, pa u ovom trenutku nema opasnosti od eventualnog prekida.

58. minut - Marković je pokušao sa ivice kaznenog prostora, nije loše šutirao, ali je lopta završila pored gola gostiju.

Partizan, Magla
foto: Printskrin Arena sport

55. minuta - Od početka drugog dela ozbiljna magla se spustila na stadionu u Humskoj.

52. minut - Šansa za Rikarda, ovog puta je nogom pokušao najbolji strelac lige, ali je njegov udarac završio visoko preko gola, iako je imao sasvim solidnu poziciju.

Partizan, FK Partizan, Proleter
foto: Starsport

46. minut - Promene Stanojevića na samom startu drugog poluvremena. Na terenu su Urošević, Mening i Terzić, umesto Obradovića, Natha i Jovića.

Prvo poluvreme:

45. minut - Nova šansa za crno-bele, ali mreža Proletera ostaje mirna u prvom delu. Obradović je uputio centaršut, a Gomeš udarcem glavom zapretio. Lopta je još jednom nakon njegovog udarca otišla pored gola i to je bio poslednji događaj u prvom delu.

36. minut - Lazar Kojić je odliično reagovao i zaustavio brzonogog Lazara Marković. Lopta je nakon njegove intervencije otišla u korner, a nakon centaršuta Jojića, Partizan nije bio opasan.

34. minut - Nešto sporiji ritam u ovim trenucima utakmice. Partizan je polako, ali sigurno preuzeo kontrolu poseda lopte, ali, osim šanse za Jovića, nema ozbiljnijih pretnji po gol Proletera.

28. minut - Najbolja prilika na utakmici završena je odličnom odbranom Petrića. Jović je šutirao nakon odbitka u kaznenom prostoru, ali čuvar mreže je odlično reagovao i sprečio vođstvo crno-belih.

FK Partizan, Partizan, Proleter, Bibras Natho
foto: Starsport

17. minut - Dobro izgleda Proleter na početku, pokušali su i preko kontri da ugroze Popovića, bez previše uspeha. Sa druge strane, crno-beli polako ali sigurno pokazuju nameru da u potpunosti kontrolišu situaciju na terenu.

7. minut - Uzvraćaju crno-beli preko Rikarda Gomeša. Njegov šut je završio pored gola.

5. minut - Gosti prvi prete! Isplatio im se visoki presing, ali prvi udarac na utakmici otišao je visoko preko gola.

1. minut - Počela je utakmica u Humskoj!

Sastavi:

PARTIZAN: Popović - Živković, Miletić, Vujačić, Obradović - Jojić, Natho, Marković, Pantić, Jović - Rikardo.

PROLETER: Petrić - Tanasin, Skopljak, Lambulić, Mitrović - Kojić, Stojanović, Vukasović - Ortiz, Evandro, Mihajlović.

Uoči meča:

Crno-beli su još uvek neporaženi u domaćem prvenstvu Srbije, a na stadionu u Humskoj su veliki favorit protiv ekipe sa severa države koji je u Beograd stigao nakon dva uzastopna poraza.

Sa druge strane, Partizan je na teškom gostovanju Gentu u Ligi konferencija osvojio bod i ukoliko ponove dobru igru protiv Proletera biće u odličnoj situaciji.

- Svakog dana radimo, pričamo o tom takmičarskom duhu, menjamo dosta igrača, jer želimo da svi osećaju da su deo grupe. Teško da bi to izdržalo 12-13 igrača. Taj pritisak da moramo svaki put da budemo na maksimumu je izuzetno težak. Na dobrom smo putu, prezadovoljan sam momcima, kako oni to prihvataju, kako su fokusirani. Imaju jedan cilj ispred sebe i oni idu sami ka tom cilju - rekao je Stanojević uoči meča.

Proleter nikada nije pobedio današnjeg rivala, a u 11 dosadašnjih susreta crno-beli su ostvarili 11 pobeda. U šest od tih 11 mečeva, Partizan je bio domaćin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track