ORLOVI PUCAJU OD SAMOPOUZDANJA: U Beogradu smo pokazali da možemo sa Portugalom, idemo na pobedu VIDEO
Foto: Starsport©

jasan cilj

ORLOVI PUCAJU OD SAMOPOUZDANJA: U Beogradu smo pokazali da možemo sa Portugalom, idemo na pobedu VIDEO

Fudbal -

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Predrag Rajković ističe da je glavni cilj direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, iako je gotovo izvesno da će Srbija do tog cilja morati da pobedi Portugal, kojem u nedelju od 20.45 gostuje u poslednjem kolu grupe A.

- Ne mogu da kažem da smo rasterećeni time što smo obezbedili baraž. Želimo prvo mesto i direktan prolaz. Imamo dobru šansu za to, iako je protivnik težak. Daćemo sve od sebe da ne bude baraža. Nadam se da ću pomoći ekipi da izvučemo pobedu, rekao je Rajković na konferenciji za medije.

U istom tonu govorio je selektor Dragan Stojković Piksi u ranijem obraćanju javnosti.

- Selektor nam je ugradio pobednički mentalitet. Veruje u nas i mi u njega. Svi verujemo da možemo pobediti u Portugalu, dodao je Rajković.

Portugalci spadaju u red najjačih svetskih ekipa sa predvodnicima Kristijanom Ronaldom i Brunom Fernandešom.

- Nisam ih gledao posebno sa namerom da ih prostudiram, ali pratim mečeve klubova u kojima igraju Portugalci. Znamo njihove kvalitete, videćemo koje su im mane pa da to iskoristimo. Nisam analizirao penale i slobodne udarce Ronalda i Bruna. Nadam se da ih neće biti. Ako se branimo koncentrisano i kompaktno, neće im biti lako da nas ugroze.

Čuvar mreže Srbije prošlu utakmicu protiv Azerbejdžana obeležio je greškom kod driblinga, posle koje su Azerbejdžanci postigli gol. Srećom, to nije uticalo na konačan ishod – 3:1.

- Greške su sastavni deo fudbala. Imao sam dobru nameru. Pružili su mi svi podršku posle te greške, dali mi vetar u leđa. Da li ću driblati? Mislim da neću, zaključio je Rajković.

Predrag Rajković
foto: @starsport

Pre duela sa Portugalom, Srbiju čeka prijateljski meč sa Katarom u četvrtak od 18 časova na stadionu Rajko Mitić. O koncentraciji na taj duel govorio je Matija Nastasić.

- Nije jednostavno! Svi znamo šta nam znači utakmica u Lisabonu! Igrači su mislima već usmereni ka tom meču, ipak moramo da budemo profesionalci, jer nam je svaki susret važan, pa tako i taj u četvrtak! Svi znamo kakvu selekciju ima Portugal i da su skup vrhunskih pojedinaca, ali smo mi u meču u Beogradu pokazali da možemo da se nosimo sa njima! - rekao je defanzivac Fiorentine i dodao:

- Ne bi trebalo da obraćamo pažnju samo na pojedince, ali došli smo u situaciju da poslednja utakmica odlučuje i daćemo sve od sebe da budemo što bolji. Što se tiče odbrane, uvek ima detalja gde može da se popravi i napreduje, ali za nas je važno da pobeđujemo. Odbrana i golman, sad je Rajko ovde, važno nam je da ne primimo gol, ali najvažnija je ekipa i kad pobedimo, drugo je nevažno! Iskreno, ne očekujem ni više ni manje motivisanog Ronalda. On u svaku utakmicu ulazi motivisano i neće biti nikakve razlike ni u narednom meču - kaže Nastasić.

Matija Nastasić
foto: Dado Đilas

U subotu je selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi jasno naciji stavio do znanja da je optimista i da njegova ekipa ide na trijumf protiv Portugala!

- Ne idemo sa belom zastavom - to zaboravite! Idemo na pobedu!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track