VOJNIČKA DISCIPLINA U BARSI! Ćavi uvodi 5 STROGIH PRAVILA: Ko prekrši, LETI IZ EKIPE! Jedno se posebno odnosi na Pikea!
Foto: Fonet AP

ZAVODI RED

VOJNIČKA DISCIPLINA U BARSI! Ćavi uvodi 5 STROGIH PRAVILA: Ko prekrši, LETI IZ EKIPE! Jedno se posebno odnosi na Pikea!

Fudbal -

Nema sumnje da će izazvati nezadovljstvo mnogih fudbalera...

Legendarni fudbaler Barselone i reprezentacije Španije, Ćavi Ernandez, u ponedeljak je zvanično predstavljen kao novi trener katalonskog kluba.

Proslavljeni as ne gubi vreme, odmah se bacio na posao.

Prvo je uručio otkaze ljudima koji su brinuli o zdravlju igrača. Otpustio je šefa fizioterapeuta Huanja Braua i šefa lekarskog tima Luisa Tila.

Ćavi je rešio da zavede red u ekipi. Uveo je pet novih strogih pravila koja će igrači morati da poštuju od prvog dana. Ko se usudi da ih prekrši, leti iz tima.

Bivši igrač uvodi pravu vojničku disciplinu:

Prvo pravilo je da je igračima zabranjeno da tokom sezone putuju zbog privatnih obaveza. Španski mediji ističu da se ovo posebno odnosi na iskusnog Đerara Pikea, koji je s vremena na vreme koristio priliku da zbriše na kraći odmor u toku sezone.

Drugo pravilo se odnosi na treninge. Oni će sada biti znatno duži i igrači će morati više vremena da provode u trening centru zajedno. Do sada su treninzi trajali samo sat i po vremena, retko su organizovana zajednička druženja i sastanci tima. Ćavi će uvesti i obavezan zajednički doručak, kako bi mogao da isprati i njihovu ishranu. Nešto slično je radio i bivši trener Barselone Pep Gvardiola.

Treće pravilo odnosi se na individualne treninge. Ćavi je odlučio da zabrani privatne treninge kako bi smanjio rizik da se igrači povrede.

Četvrto pravilo odnosi se na samu igru tima. Mladi stručnjak je zabranio igračima da polemišu o stilu igre koji želi da nametne. Nema rasprave na tu temu.

Peto pravilo odnosi se na društvene mreže. Igrači će morati da paze šta objavljuju na društvenim mrežama. Svaki ispad biće strogo sankcionisan

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track