RONALDO NIJE ISTI IGRAČ KAO NEKADA! Patrisio primio 11 golova u poslednja tri meča! Čuveni naš golman OTKRIVA SVE O RIVALU SRBIJE
Foto: Profimedia

aNALIZA

RONALDO NIJE ISTI IGRAČ KAO NEKADA! Patrisio primio 11 golova u poslednja tri meča! Čuveni naš golman OTKRIVA SVE O RIVALU SRBIJE

Fudbal -

Ne cvetaju baš ruže Portugalcima...

Ratko Svilar, legendarni golman naše reprezentacije, govorio je za Kurir o očekivanja pred meč Orlova u Lisabonu, ali i dotakao detaljnog stanja u selekciji našeg rivala.

Portugal je baš moćan tim i u to niko ni ne sumnja.

- Apsolutno! Tu su sve vrhunski igrači iz moćnih evropskih klubova. Ofanzivno Žota, Ronaldo, Silva, Bruno, pozadi Dijaz, Kanselo... Nije potrebno trošiti reči o njima, međutim, imamo i mi jak tim. Ne treba ih preceniti, niti ih se treba plašiti. Ako ćemo pošteno, Ronaldo nije onaj Ronaldo od nekada. Daje on golove, ali je već stariji, nije to ta hitrina i sve ostalo. Može da mu se parira - jasan je Svilar.

Mile Svilar, Ratko Svilar, Benfika, Iker Kasiljas, golman, rekord
foto: Printscreen

Kakvi su među stativima?

- Rui Patrisio brani za Romu... Pa znate kako, primio je šest golova od Boda, pa tri od Venecije, pa opet dva od Boda i dva od Milana. Ima dosta godina, očito nije baš u dobroj formi. Rajković i Mile imaju zajedno godina koliko on (smeh). Rajković je bolji, mlađi, brži, ima bolji refleks od Patrisija.

Biće top atmosfera, motiv više za naše

Utakmica će da se igra na stadionu Benfike, Lužu... - Biće dobra atmosfera, igra se na Lužu, sigurno će doći veliki broj navijača zbog važnosti meča. Naravno, imaćemo i mi podršku. Igrač treba da motiviše kada publika navija protiv njih, meni je bar to uvek bio dodatni motiv da se pokažem u najboljem izdanju.

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track