ZVEZDA I PARTIZAN NAPRAVILI ČAK 91 PREOKRET REZULTATA U SUPERLIGI! Nestvarni podaci, evo koliko puta je ko okrenuo ishod utakmica!
Foto: @starsport

zanimljivo

ZVEZDA I PARTIZAN NAPRAVILI ČAK 91 PREOKRET REZULTATA U SUPERLIGI! Nestvarni podaci, evo koliko puta je ko okrenuo ishod utakmica!

Fudbal -

Sportski žurnal uradio je zanimljivu analizu broja preokreta na mečevima večitih rivala od kada se igra Prvenstvo Srbije.

Veliki broj preokreta na mečevima Crvena zvezde i Partizana nije neka novost, ali kada se vidi koliko ih je ukupno bilo za 15 sezona...

U šampionatima Srbije, počevši od prve sezone igrane 2006/07, Crvena zvezda je čak 54 puta preokrenula prednost rivala i na kraju došla do pobede.

U tri sezone, 2012/13, 2015/16 i prošloj, Crvena zvezda je čak sedam puta režirala preokret. Dva od ta tri puta, crveno-beli su osvajali titule šampiona.

Crvena zvezda, Partizan, Veciti derbi
foto: @starsport

Partizan je 17 mečeva manje preokretao rezultat (dakle, 37) protiv rivala od sezone 2006/07. Ali, to je činio makar jednom svake sezone, za razliku od Crvene zvezde, koja na primer u sezoni 2014/15 nijednom nije „okretala rivala".

Što se tiče „prelaza", odnosno preokreta vođstva rivala sa poluvremena, večiti rivali su izjednačeni, i Partizan i Crvena zvezda su „iz keca u dvojku", ili iz „dvojke u keca" dolazili po 17 puta.

I crno-beli i crveno-beli imaju nekoliko takvih preokreta koji će se dugo, dugo pamtiti...

Kompletan spisak mečeva možete pročitati na sajtu Sportskog žurnala.

Kurir sport / Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track