OVO JE MALO ČUDNO! ŠPANAC sudi meč Irske i Portugala!
Foto: Profimedia

Komšije

OVO JE MALO ČUDNO! ŠPANAC sudi meč Irske i Portugala!

Fudbal -

Zanimljiva vest stigla je iz Niona

Fudbaleri Srbije i Portugala će u nedelju od 20.45 časova odigrati u Lisabonu ključnu utakmicu za plasmana na Svetsko prvenstvo,a pre toga biće odigran jedan važan meč u našoj grupi.

Reč je o duelu Irska - Portugal. UEFA je arbitražu u Dablinu poverila sudiji iz Španije Hezusu Hilu Manzanu, jednom od najboljih na svetu.

Dani Makeli
foto: AP

Sudija Manzano je već sudio Portugalu tokom 2018. godine u meču kvalifikacija protiv Luksemburga, kada su Ronaldo i drugovi slavili 2:0, dok je u Španiji poznat i po incidentu sa Leom Mesijem koji je odbio da se rukuje sa Manzanom posle meča Barselone i Đirone, smatrajući da namerno oštećuje njegov tim.

Španac je sudio i meč između Milana i Crvene zvezde (2:2) na San Siru. Tada je dao crveni karton Marku Gobeljiću, a Zvezdi nije dozvolio da završi poslednji napad na meču, iako je situacija mirisala na gol i eliminaciju roso-nera. Naime, Crvena zvezda je izborila korner i shodno svim pravilima trebalo je da Manzano dozvoli izvođenje, međutim, on je svirao kraj.

Glavnom sudiji Hezusu Hilu Manzanu u Dablinu pomagaće zemljaci Injiho i Anhel Nevado, dok je četvrti sudija Rikardo de Burgos.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track