PIKSIJEVO OBEĆANJE PRED PORTUGAL Selektor se obratio javnosti poslednji put pred MEČ ODLUKE: Očekujte sve, ali u jedno sam UBEĐEN!
Foto: Starsport©

hrabro

PIKSIJEVO OBEĆANJE PRED PORTUGAL Selektor se obratio javnosti poslednji put pred MEČ ODLUKE: Očekujte sve, ali u jedno sam UBEĐEN!

Fudbal -

Dragan Stojković Piksi, selektor reprezentacije Srbije, obratio se javnosti poslednji put pred utakmicu protiv Portugala.

"Orlovi" će u nedelju od 20.45 u Lisabonu igrati utakmicu u kojoj bi pobeda značila odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Dragan Stojković je na konferenciji za medije pred trening reprezentacije poručio da Srbija neće da čeka greške rivala, već će da pokuša da napadne od starta.

- Od početka kvalifikacija krenuli smo sa jednim stilom, nema razloga da menjamo formaciju u poslednjoj utakmici. Respektujemo sebe, gajimo atraktivan i napadački fudbal. Naša ideja nije da se adaptiramo Portugaliji, već kroz dobru igru da dođemo do nama potrebnog rezultata - poručio je Piksi, prenosi "Sport klub".

Legenda srpskog fudbala ipak je svesna da njegovu ekipu čeka težak zadatak.

- Portugalija je u velikoj prednosti iz dva razloga: biće domaćin i ima mogućnost da se remijem domogne Katara. Srbija je došla samo da pobedi i ode na Mondijal. Portugalija neće igrati na nerešen rezultat. Neće doći 50.000 ljudi da gleda ekipu spremnu da kalkuliše i traži samo bod. Portugal nije takav tim, nije to ni Srbija. U Lisabonu se sastaju jedine dve neporažene ekipe u neobično brzim i mini kvalifikacijama. Došlo je vreme da vidimo ko je bolji.

Piksi, Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

Uprkos velikom značaju utakmice, selektor je pokušao da opusti reprezentativce.

- Ne pravim pritiske, niti organizujem sastanke sa igračima. Portugalija je jedna od najboljih reprezentacija Evrope. Kristijano može da i sa jednom nogom odluči utakmicu. I nema mnogo filozofije, odlično se poznajemo, kolega Santoš sve zna o našem, kao i mi o njihovom timu. Zato neka pobedi najbolji u našoj grupi.

Piksi je za kraj imao i poruku navijačima.

- Možete da očekujete sve... E, sad, u to sam ubeđen, gledaćete dobru Srbiju, spremnu da se upusti u žestoku borbu sa sjajnomm Portugalijom - poručio je Dragan Stojković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track