SRBIJA SE PLASIRALA NA EVROPSKO PRVENSTVO: Futsaleri demontirali Belorusiju u Minsku! VIDEO
Foto: Printskrin

bravo

SRBIJA SE PLASIRALA NA EVROPSKO PRVENSTVO: Futsaleri demontirali Belorusiju u Minsku! VIDEO

Fudbal -

Futsaleri Srbije obradovali su naciju plasmanom na Evropsko prvenstvo!

Srbija je i u revanšu baraža bila bolja od Belorusije, oba puta je slavila sa po 3:1, i tako se našla na završnom turniru Starog kontinenta.

Srpski reprezentativci su u prvom poluvremenu dva puta zatresli mrežu domaćina, prvo je strelac bio Dragan Tomić u 12. minutu, a onda i golman Nemanja Momčilović, pogotkom s gola na gol!

U nastavku igre u strelce se upisao Stefan Rakić i tako otklonio sve dileme.

Evropsko prvenstvo u Holandiji igraće se od 19. januara do 6. februara, a naša reprezentacija je u grupi sa novopečenim svetskim prvacima, Portugalcima, zatim domaćinima Holanđanima i nezgodnim Ukrajincima.

Prvi meč Orlovi igraju već na otvaranju turnira, 19. januara protiv Portugalije, značajno oslabljene neigranjem čuvenog Rikardinja koji je završio reprezentativnu karijeru.

Ovo je drugo veliko takmičenje futsal reprezentacije Srbije u kratkom periodu pod vođstvom selektora Dejana Majsea, pošto je u septembru učestvovala na Svetskom prvenstvu u Litvaniji. Tamo su Orlovi bili treći u grupi sa Argentinom, Portugalijom i Sjedinjenim Američkim Državama, ali su ih u osmini finala zaustavili kasniji pobednici turnira Portugalci, golovima u produžecima za 4:3 (2:2). Pokušaće naši momci da im se revanširaju u Amsterdamu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track