PIKSIJEV OPROŠTAJ TREBALO JE DA BUDE NA MARAKANI: Na Čairu je bio SPEKTAKL, šta bi tek bilo na stadionu Crvene zvezde!
Foto: Privatna Arhiva

velikan je to zaslužio

PIKSIJEV OPROŠTAJ TREBALO JE DA BUDE NA MARAKANI: Na Čairu je bio SPEKTAKL, šta bi tek bilo na stadionu Crvene zvezde!

Fudbal -

Miloš Drizić žali što se Dragan Stojković od fudbala nije oprostio na stadionu kluba čija je peta zvezda

Dragan Stojković se od fudbala oprostio u rodnom Nišu, na stadionu "Čair" 29. oktobra 2001. godine. Pre toga, imao je oproštaj i u Nagoji 7. oktobra.

Jedan od organizatora pravog fudbalskog spektakla u Nišu bio je Miloš Drizić, koji je na tom meču uručio Piksiju i prigodan poklon.

Miloš Drizić
foto: Privatna Arhiva

Spektakl je počeo tačno u 14.52 časova kada je helikopter na centar stadiona "Čair" spustio Dragana Stojkovića. Utakmica je trajala 65 minuta, simbolično s obzirom na Piksijevu godinu rođenja, 1965.

O tom događaju od pre skoro 20 godina Miloš Drizić za Kurir kaže:

- Taj oproštaj smo pravili pokojni Panta (Dragan Pantelić op.a.) i ja. Sve u Nišu je bilo super, na najvišem nivou. Mada, po meni, to je moralo da se desi na Marakani. Ali dogodilo se u Nišu i dobro je ispalo. Dragan Stojković Piksi i Dejo Savićević su dva najbolja fudbalera i čoveka sa kojima sam igrao. To mogu s pravom da kažem, jer sam deset godina igrao u ligi bivše Jugoslavije sa stvarno velikim imenima. Njih dvojica su nešto posebno!

Dragan Stojković, Dejan Savićević
foto: @starsport

Miloš Drizić je posle fudbalske karijere kratko radio u FK Radnički, ali je već skoro dve decenije van fudbalskih tokova.

- Nemam više bilo kakvih sportskih interesa. Pre 20 godina sam izašao iz fudbala i rekao sam da se više nikada neću vratiti. Bio je to najmračniji deo našeg fudbala. Otada sam u privatnom biznisu. Do kraja života ostajem da budem gledalac - objasnio je Drizić.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track