DERBI CENTRALNE SRBIJE, NIŠLIJE MORAJU PASTI: Radnički iz Niša stiže pod Bagdalu u narednim kolu Super lige
Foto: FK Napredak

DERBI CENTRALNE SRBIJE, NIŠLIJE MORAJU PASTI: Radnički iz Niša stiže pod Bagdalu u narednim kolu Super lige

Fudbal -

Kruševac je već mesec dana bez superligaške utakmice, zbog reprezentativne pauze i dva prethodna gostovanja. Sada stiže “Real sa Nišave” i veliko nadigravanje Čarapana sa komšijama.

- Igramo jednu, za nas, ali i navijače jako bitnu utakmicu. Generalno, neophodna su nam tri boda. Igrači imaju veliku želju da pobede, primetno je to u radu tokom cele nedelje. Trijumf bi nam garantovao stabilnost pred finiš sezone i učinićemo sve da pobedimo, mislim fudbalski. Izgaraćemo na terenu svih 90 minuta sa željom da budemo bolji nego na prethodnoj utakmici, na koju više ne želimo da se osvrćemo. Predstojeća nam je najvažnija i biće putokaz pred finiš. Dakle, otvoreno na pobedu, uz poziv navijačima da dođu i pomognu, jer u subotu je svaki segment jako bitan, kaže šef Stručnog štaba Milan Đuričić.

Komšije se međusobno dobro poznaje, a pre dolaska u Napredak strateg Ćarapna je predvodio Radnički.

- Imaju Nišlije problema, Pejović neće igrati, Kovačević ima problem sa ligamentima. Moraće da urade neku rotaciju u sredini. Očekujemo Kahrimana, desno Aksentijevića, levo Stankovića, tu Stevanovića i Vujadinovića. U sredini možda Mitrović, Japanac i tu imaju neke dileme. U napadu Škrbić, Duronjić, eventualno neko od klinaca, možda Vanja Ilić. Očigledno, imaju problem na zadnjem veznom i to će u jednom delu da im poremeti balans u ekipi.

Napredak
foto: FK Napredak

Što se tiče Napretkove kadrovske situacije, sem Raškovića, koji je upario kartone, očekuje trener Đuričić da će svi biti spremni.

Petar Đuričković je potekao sa Čaira, igrao za Partizan i druge klubove i ima bogato iskustvo:

- Očekujem dobru i lepu utakmicu, pravi derbi, u kojem će kateri biti na visini zadatka. Radnički u poslednje četiri utakmice, uključujući i kup, ima pozivan niz i sigurno stiže sa dosta samopouzdanja. Sa druge strane, i mi smo spremni. Dobro smo radili tokom pauze. Dugo godina sam bio u Radničkom prošao i omladinsku školu, ali sad sam igrač Napretka i emocije se ostavljaju po strani, odnosno daću sve od sebe da doprinesem ishodu koji svi priželjkujemo, optimista je ofanzivni vezista Napretka.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track