HAOS ZBOG POBEDE RAJEVČEVE GANE - SUDIJA POGREŠIO 71 PUT! Južnoafrikanci imaju NEVEROVATAN zahtev! VIDEO
Foto: Profimedia

LUDILO

HAOS ZBOG POBEDE RAJEVČEVE GANE - SUDIJA POGREŠIO 71 PUT! Južnoafrikanci imaju NEVEROVATAN zahtev! VIDEO

Fudbal -

Gana, koju vodi srpski trener Milovan Rajevac, slavila je 1:0 i plasirala se tako u drugi krug kvalifikacija za fudbalski Mundijal u Kataru, međutim u Južnoafričkoj Republici smatraju da su oštećeni, pa čak insistiraju na tome da se utakmica poništi i odigra ponovo.

Pogotkom kapitena Andrea Ajua iz sumnjivo dosuđenog penala, Gana je prošla dalje, a Južnoafrikanci ostali bez šanse za Mundijal, međutim pisali su FIFA i traže da se utakmica analizira.

Odgovoreno im je da će odluka o žalbi doći za nekoliko dana, a do tada iz Južne Afrike besne na suđenje.

"Jako smo ljuti, jako smo uznemireni. Borićemo se s tim problemom do kraja. Zato smo odmah nakon utakmice obavestili delegate da osporavamo ovaj ishod", rekao je prvi čovek južnoafričkog fudbala Deni Džordan.

"Smatramo da je ova utakmica nameštena, što donosi kaznu od pet godina za krivce. Napravili smo detaljnu analizu utakmice. Utvrdili smo da je 89 posto pogrešnih odluka doneseno protiv nas. To ne može biti tačno, kao što ne može biti ni slučajno. Ovo nije prva afera s ovim sudijom, već su ga napali u Tunisu zbog slične stvari".

U pitanju je sudija N'Diaje iz Senegala, a bivši arbitar iz Južnoafričke Republike koji je analizirao utakmicu utvrdio je da je napravio čak 71 grešku na štetu Južnoafričke Republike.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja