OGLASIO SE BJEKOVIĆ: Nisam iza sebe imao direktore i generale, sve sam svojim radom postizao! Ko namesti meč - neće biti zaštićen
Foto: Starsport©

NOVI PREDSEDNIK FSS

OGLASIO SE BJEKOVIĆ: Nisam iza sebe imao direktore i generale, sve sam svojim radom postizao! Ko namesti meč - neće biti zaštićen

Fudbal -

Posle informacije da se zna ko će naslediti Slavišu Kokezu na mestu prvog čoveka FSS-a, oglasio se i sam Nenad Bjeković.

Nenad Bjeković (75) biće od marta 2022. godine novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije i dobiće četvorogodišnji mandat do 2026. godine..

Tragom tih informacija oglasio se i legendarni fudbaler i dugogodišnji funkcioner Partizana.

"Uopšte se ne opterećujem funkcijom predsednika, ni bilo kojom drugom! Sve što sam u životu postigao - postigao sam zahvaljujući sebi. Kao igrač napredovao sam jer sam bio dobar na terenu", rekao je Bjeković u intervjuu za "Sportski žurnal".

Nenad Bjeković
foto: Starsport©

"Kao trener, postavili su me kad sam imao 37 godina i bio najmlađi u istoriji Partizana i u staroj Jugoslaviji, a svi u fudbalu znamo kakve su trenerske veličine vodile klubove... Nisam iza sebe imao ni direktore, ni generale, sve sam svojim radom postizao. Na funkciji direktora bio sam 18 godina", podseća sada još uvek zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

"Bio sam kandidat za predsednika Partizana i rekao svima: nađite jednog delegata da sam ga pozvao telefonom i da sam lobirao da glasa za mene... Sedeo sam, čekao .. nisam mrdnuo: „ako smatrate da treba da budem – napraviću ekipu“... Nisam želeo da me bilo ko gura... Što se Fudbalskog saveza tiče, ima još puno vremena... Nisam nikad lobirao, neću ni sada", tvrdi je Bjeković i obećava da će, ako bude izabran, da kada iz UEFA stigne faks s naznakom "sumnjiva utakmica... za istraživanje" objaviti imena svih klubova i da nijedna prijava neće ostati u fioci.

Nenad Bjeković
foto: Starsport©

-"Sigurno! Ma koji klub i koji rang bio, niko neće biti zaštićen", kategoričan je Bjeković.

(Kurir sport/Sportski žurnal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track