SVET ZGRANUT RASISTIČKIM ISPADOM U ROMI: Nakon preplepog gesta Murinja na snimku se čuo SKANDALOZAN KOMENTAR! (VIDEO)
Foto: Printscreen

burne reakcije

SVET ZGRANUT RASISTIČKIM ISPADOM U ROMI: Nakon preplepog gesta Murinja na snimku se čuo SKANDALOZAN KOMENTAR! (VIDEO)

Fudbal -

Mladi napadač Rome Feliks Afena Đan (18) dospeo je u žižu interesovanja svetske javnosti, pošto je popularnoj Vučici doneo trijumf protiv Đenove (2:0).

Đan je ušao u igru, postigao dva gola i ekspresno postao ljubimac navijača rimskog kluba.

Murinjo mu je pre ulaska u igru obećao da će mu kupiti patike od 800 evra koje je jako dugo želeo, ako mu donese pobedu i Portugalac je ispunio obećanje.

Momenat kada Žoze predaje patike mladom fudbaleru iz Gane zabeležen je kamerom, međuim, veliku senku na ovaj događaj bacio je jedan rasistički komentar koji se čuo u pozadini.

Naime, dok je Đan otvarao kutiju, neko je dobacio:

"Kako su unutra stale banane".

Kada je mladi fudbaler obuo patike čulo se:

"Igraj, igraj sada".

Očekivano, skandalozni komentari izazvali su burne reakcije svetske javnosti, a sam incident prokomentarisao je i mladi Đan.

"Želim da vas uverim da me nije uvredio komentar koji se čuje u pozadini, zaista verujem da nije bilo rasističke namere. Od prvog dana kada sam stigao u klub dočekali su me kao člana porodice. Jedem puno banana, to je postala stvar kojoj se ponekad smejemo i verujem da je to bio povod za komentar", kaže Đan i dodaje:

"Osećam se kao kod kuće u Romi. Zahvalan sam na podršci koju sam dobio od svih ovde i ne želim da ljudi steknu pogrešno mišljenje".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track