LEKOVIĆ JE NAJOZBILJNIJI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA FSS: U odličnim je odnosima sa PIKSIJEM, to mu jača pozicije!
Foto: Starsport

biće zanimljivo

LEKOVIĆ JE NAJOZBILJNIJI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA FSS: U odličnim je odnosima sa PIKSIJEM, to mu jača pozicije!

Fudbal -

Kurir saznaje ko se najbolje kotira pred izbore u Savezu koji još nisu zakazani

Trka za mesto predsednika FS Srbije tek će da se zahukta, posebno što će u prvi plan da isplivaju imena kandidata koji do sada u javnosti nisu figurirali kao favoriti. Jedan od takvih je i Nebojša Leković, bivši generalni sekretar Crvene zvezde sa ozbiljnim stažom u srpskom fudbalu, saznaje Kurir.

Nebojša Leković
foto: Starsport

U samim strukturama FSS tinja rat između nekoliko struja. I ta borba će da bude završena 29. novembra, kada bi trebalo da bude održana sednica Izvršnog odbora i kada će biti usvojen novi Statut FSS. Zato i ne čudi što se sve više imena pojavljuje na spisku kandidata za FSS, jer svako želi dobro da izlobira za sebe i izbori svoje mestu u javnosti.

Nebojša Leković koji je advokat po struci, dugi niz godina radio je uspešno u FSS, ali i Crvenoj zvezdi. Na ruku mu ide što je u odličnim odnosima sa Draganom Stojkovićem Piksijem, aktuelnim selektorom i ličnošću koja ima veliki autoritet i uticaj u FSS.

Nebojša Leković, Dragan Stojković
foto: Starsport

Nebojša Leković stidljivo je pominjan u javnosti kao mogući kandidat za predsednika FSS u maju i junu ove godine. Kada je bivši predsednik Saveza Slaviša Kokeza podneo ostavku i odstupio sa mesta. Kao operativac koji već ima veliko iskustvo u fudbalu, ali i politici Leković bi mogao da utiče na pomirenje ljudi iz fudbala, jer između večitih rivala godinama vladaju loši odnosi, ali i da utiče na predstavnike klubova iz regiona Srbije da pronađu svoje mesto u budućim strukturama Saveza.

Crvena Zvezda, Nebojša Leković, Vladan Lukić

Leković (57) u fudbalske vode uplovio je 2001. kao predsednik FSS i potpredsednik FSSCG i tu funkciju je obavljao do 2005. godine, a onda je nakon njegovog odlaska tu funkciju preuzeo Tomislav Karadžić. Posle toga godinu dana je bio generalni sekretar Crvene zvezde 2006. godine kada je klub vodio Dragan Stojković Piksi, a u Ljutice Bogdana Leković se vratio 2012. kao član Upravnog odbora kod Vladana Lukića.

Preporuka iz Niona

UEFA protiv ukidanja starosne granice

UEFA ne gleda blagonaklono na ideju pojedinih krugova u FSS da se ukine starosna granica prilikom izbora za novog predsednika Saveza. Zvanični Nion smatra da bi bilo neozbiljno da se ta mera ukida posle samo nekoliko godina otkako je doneta. To je preporuka UEFA koja je već naznačena ljudima iz FSS.

Javne rasprave

Izbori u junu 2022.

Termin kada će biti održani izbori na svim nivoima još se ne nazire. Prvo je potrebno doneti novi Statut, a onda slede brojne skupštinske i javne rasprave unutar regionalnih saveza. Tek tada se dobija prostor za izbore, od opštinskih i strukovnih organa, do vrha vlasti. I za to je potrebno vreme, pa je sasvim izvesno da će izbori biti održani u maju, ili izvesnije u junu 2022. godine.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track