ŠOU EDINA DŽEKA U LIGI ŠAMPIONA Bosanski DIJAMANT vodi Inter u nokaut fazu, Tadićev Ajaks osvojio i Istanbul VIDEO
Foto: Profimedia

Liga šampiona

ŠOU EDINA DŽEKA U LIGI ŠAMPIONA Bosanski DIJAMANT vodi Inter u nokaut fazu, Tadićev Ajaks osvojio i Istanbul VIDEO

Fudbal -

Na odličan način je otvoreno veče u Ligi šampiona. Do pobede u petom kolu stigli su Inter protiv Šahtjora rezultatom 2:0 i Ajaks posle preokreta nad Bešiktašom rezultatom 2:1.

Iako je samo jedan gol viđen u prvom poluvremenu na oba meča, daleko od toga da nije bilo uzbuđenja, posebno u Milanu gde je na semaforu posle prvih 45 minuta pisalo "0:0".

Inter je ostvario važan trijumf i prišao na korak od prolaska u nokaut fazu takmičenja, dok je Ajaks ostao "savršen" u grupi.

Golman Šahtjora, Anatolij Trubin, odradio je odličan posao u prvom poluvremenu, kada je nervirao Lautara Martineza i Edina Džeka sjajnim odbranama.

Lautaro Martinez, Inter, Šahtjor
foto: Profimedia

Uz to i VAR tehnologija je radila u korist Ukrajinaca kada je poništen gol Ivana Perišića zbog ofsajda u kojem se prethodno našao Darmijan.

Ipak, u nastavku nisu mogli gosti da izdrže, a nakon što je i Martinez postigao gol koji je poništen, na scenu je stupio bosanski dijamant.

Džeko je u 61. minutu doneo prednost Interu lepim udarcem sa ivice kaznenog prostora, a u 67. je potvrdio pobedu pogotkom glavom posle centaršuta Perišića.

Inter sada ima 10 bodova i mogao bi da obezbedi plasman u nokaut fazu i pre poslednjeg kola, ukoliko Real pobedi Šerif u Tiraspolju. Šahtjor je ostao na dnu sa samo jednim bodom iz pet utakmica.

Dušan Tadić, Ajaks, Bešiktaš
foto: Profimedia

U isto vreme, u Istanbulu su igrali Bešiktaš i Ajaks, a na gledaoci su prisustvovali preokretu Kopljanika koji su na poluvremenu imali 0:1.

Jedini gol u prvom delu je postigao Rašid Gezal sa bele tačke u 22. minutu, a preokret ekipi Erika ten Haga doneo je fantastični Sebastijan Hale, koji je na teren kročio na početku drugog dela.

Napadač je u 54. minutu izjednačio, a u 69. doneo pobedu Ajaksu koji je ostao "savršen" sa pet pobeda iz isto toliko mečeva.

Bešiktaš je poslednji bez ijednog boda u grupnoj fazi.

Inter - Šahtjor 2:0

(Edin Džeko 61, 67)

Bešiktaš - Ajaks 1:2

(Gezal 22 - Hale 54, 69)

Tok mečeva:

Drugo poluvreme:

Kraj utakmica.

93. minut - Poništen pogodak i Ajaksa. Hale je stigao i do trećeg gola, ali je poništen zbog ofsajda.

83. minut - Prvi pokušaj Ukrajinaca u drugom delu je bila ujedno i najbolja prilika za Šahtjor na meču. Dodo je imao dobru poziciju, ali je pogodio stativu.

80. minut - Inter u potpunosti kontroliše situaciju i u drugom poluvremenu, a Šahtjor za sada još uvek nema nijedan udarac u tom periodu igre. Slično je i sa Bešiktašom koji je u drugom delu samo dva puta pokušao da preti Onani.

75. minut - Bešiktaš i Šahtjor su sada na dobrom putu da ostanu zalepljeni za dno tabele u grupama C i D. Ukoliko ne dođe do promene, Bešiktaš će ostati bez ijednog boda posle pet utakmica, a Šahtjor na samo jednom.

69. minut - GOOOL! Neverovatan razvoj mečeva u drugom poluvremenu. I još neverovatniji Sebastijan Hale! Deveti gol na petoj utakmici u Ligi šampiona.

67. minut - GOOOL! I u prvom poluvremenu je bilo pitanje kada će Šahtjor morati da vadi loptu iz gola, a nakon dva poništena pogotka, Džeko je u kratkom periodu stigao i do drugog gola. Nakon centaršuta Perišića, reprezentativac Bosne i Hercegovine je glavom prosledio loptu u gol.

62. minut - GOOOL! Treća sreća za Inter na Đuzepe Meaci. Edin Džeko je naleteo na odbitak i sa 16 metara šutirao precizno, u malu mrežu Trubinovog gola.

57. minut - Ponovo poništen gol Interu. Ovog puta je Martinez savladao Trubina, ali je prethodno napravio faul.

54. minut - GOOOL! Neverovatan je Hale... Malo mu je vremena trebalo da dođe do novog gola, a učinio je to nakon asistencije Taljafika pred golom Gunoka.

50. minut - Prva dobra situacija za Inter u nastavku je završena ofsajdom u kojem je bio Martinez.

46. minut - Nastavljene su utakmice, Erik ten Hag je napravio i prvu izmenu. Na terenu je najbolji strelac Ajaksa, Sebastijan Hale je na terenu umesto Daramija. Hale je postigao sedam golova u prve četiri utakmice.

Prvo poluvreme:

Gotovo iste sekunde je završeno prvo polurveme na utakmicama u Milanu i Istanbulu.

44. minut - U Istanbulu je znatno otvorenije. Ajaks je još uvek u zaostatku.

42. minut - Nižu se pokušaji Interovih fudbalera, Trubin i dalje uspešno odoleva.

37. minut - Trubin pravi čuda u Milanu... Ni Lautaro Martinez nije uspeo da iskoristi situaciju "1 na 1". Nakon toga se argentinski napadač sukobio sa Marlonom. Tražio je Martinez penal, a to se nije dopalo fudbaleru Šahtjora. Jedno drugom su

31. minut - I te kako je zanimljivo i na utakmici Bešiktaša i Ajaksa. Tadić je pokušao da ugrozi rivala, pre nego što je morao da reaguje i Onana na drugoj strani terena.

27. minut - Još jedna prilika za Džeka. Inter je već uputio devet udaraca ka golu rivala.

24. minut - Poništen gol Perišića! Deluje da je pitanje vremena kada će Inter imati 1:0. Pogodak Hrvata je poništen zbog ofsajda Darmijana, a Edin Džeko je imao ogromnu šansu, ali je šutirao pravo u golmana. Odličan tempo u prva dva meča ove srede!

21. minut - GOOOL! Morao je Dušan Tadić da sklanja fudbalere Bešiktaša od sudije Peljta zbog protesta. Ipak, Turci su bili u pravu i posle gledanja VAR snimka, glavni arbitar je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač je bio Gezal.

20. minut - Odličan ritam na obe utakmice, Bešiktaš je sada ozbiljno zapretio, ali je Larinzamalo zakasnio na ubacivanje sa strane.

14. minut - Najbolju situaciju od starta utakmice u Istanbulu imao je David Neres, ali lopta je nakon njegovog udarca sa nešto više od 10 metara udaljenosti, završila pored gola.

13. minut - Prva prilika u Milanu, Barela je mogao bolje da šutira iz dobre pozicije. Lopta je nakon njegovog pokušaja završila visoko preko gola.

10. minut - Dok Inter niže udarce na Đuzepe Meaci, Ajaks je preuzeo kontrolu u Istanbulu, gde Bešiktaš želi da dođe do prvog boda.

5. minut - Jasno je da Inter želi što pre da dođe do pogotka i da Šahtjoru neće biti lako da se odbrane u Milanu. Gosti pokušavaju da, kontrolišući posed lopte, spreče rivala da bude opasan po gol Trubina.

1. minut - Počele su utakmice u Istanbulu i Milanu. Inter je već u prvom napadu stigao do kornera.

Uoči mečeva:

Rezultatski znatno važniji od dva duela jeste onaj koji se igra u Italiji. Inter bi se eventualnom pobedom ozbiljno približio prolasku u nok-aut fazu i tako obezbedio sebi i navijačima prijatno veče bez strepnje da bi rezultat druge utakmice u grupi D mogao da im pokvari planove pred poslednje kolo.

Posle četiri utakmice Nerazuri imaju sedam bodova, dva manje od Reala, a jedan više od Šerifa, ali u poslednjem kolu ih očekuje gostovanje Madriđanima, pa bi trijumf večeras bio od velikog značaja.

Sa druge strane, Ukrajinci igraju katastrofalno u Ligi šampiona ove sezone i za sada imaju samo jedan bod, što im ostavlja tek minimalne šanse za treće mesto i prolazak u nok-aut fazu Lige Evrope.

Na klupi za rezervne igrače domaćina sedeće Aleksandar Kolarov, a treneri Simone Inzagi i Roberto de Cerbi odlučili su da na teren od prvog minuta izvedu sledeće sastave.

INTER: Handanovič - Škrinijar, Ranokija, Bastoni - Darmijan, Barela, Brozović, Čalhanoglu, Perišić - Martinez, Džeko.

ŠAHTJOR: Trubin - Dodo, Vitao, Marlon, Matvilenko - Stepanenko, Majkon, Tete, Pedrinjo, Solomon - Fernando.

U Turskoj meč nema veliku važnost, Ajaks je sa četiri trijumfa već obezbedio prolazak, dok je Bešiktaš sa četiri poraza zakucan za dno tabele. Međutim, ono što je za Srbiju važno, jeste činjenica da će Dušan Tadić još jednom kao kapiten predvoditi Kopljanike.

Ekipa iz Amsterdama je jedna od najefikasnijih ove sezone, dok je na utakmicama Bešiktaša takođe viđen veliki broj golova, pa možemo da očekujemo goleadu, ukoliko napadači budu dobro raspoloženi.

Zanimljivo je da će Andre Onana braniti na prvoj utakmici otkako je istekla njegova suspenzija zbog pozitivnog doping testa, nakon što je koristio ženin lek za koji nije znao da nije dozvoljen. Evo koju jedanaestoricu na teren od prvog minuta šalju treneri Sergen Jalcin i Erik ten Hag.

BEŠIKTAŠ: Gunok - Rože, Vida, Montero, Meraš - Pjanić, Topal, Gezal, Tekšeira, Nkudu - Larin.

AJAKS: Onana - Mazraui, Šurs, Martinez, Taljafiko - Klasen, Bergis, Gravenberh - Neres, Tadić, Darami.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track