MIRKO IVANIĆ JE REŠIO LUDOGOREC: To su gledali skauti LEGIJE i BAŠAKŠEHIRA, ide li univerzalac sa MARAKANE NA ZIMU?
Foto: www.crvenazvezdafk.com

na ceni

MIRKO IVANIĆ JE REŠIO LUDOGOREC: To su gledali skauti LEGIJE i BAŠAKŠEHIRA, ide li univerzalac sa MARAKANE NA ZIMU?

Fudbal -

Crvena zvezda bi u januaru mogla dobro da unovči svog najboljeg fudbalera

Mirko Ivanić ove jeseni definitivno je najbolji i najstandardniji fudbaler Crvene zvezde u svim takmičenjima. Univerzalac koji je golom rešio pitanje pobednika u duelu protiv Ludogoreca (1:0) odigrao je od početka sezone 28 utakmica u crveno-belom dresu, više od svih drugih igrača. Dao 11 golova i imao jednu asistenciju.

Dejan Stanković, Mirko Ivanić
foto: Starsport

To su podaci kojima se ponose na Marakani, ali i statistiku koju pomno prate brojni skauti. Nije tajna da je Mirko Ivanić tražen od strane evropskih klubova. Kako je bilo tokom leta, tako i je i sada. Potvrda je stigla prema saznanjima Kurira posle utakmice sa Ludogorecom (1:0) kada su ga gledali skauti Legije iz Varšave i Bašakšehira iz Istanbula. Valja pomenuti da je Mirko Ivanić u oktobru produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do 2025. godine i da je među najplaćenijim igračima u klubu, sa godišnjim primanjima od 600.000 evra.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Poljaci i Turci su bili oduševljeni onim što su videli na stadionu "Rajko Mitić" u prohladno novembarsko veče 25. novembra. Legija ne beleži dobre rezultate od početka sezone i najtrofejniji i najpopularniji klub u Poljskoj želi po svaku cenu Mirka Ivanića već ove zime. Bašakšehir je daleko od borbe za titulu, potrebna su im pojačanja, a živo su zainteresovani za Mirka Ivanića.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ovog leta Crvena zvezda odbila je ponudu moskovskog Dinama vrednu 4.500.000 evra i škotskog Glazgov Rendžersa od 3.500.000 evra za Mirka Ivanića. Sličnu sumu nudila je i moskovska Lokomotiva, ali ni oni nisu uspeli da završe posao, kao i nemački Majnc. Izvesno je da Crvena zvezda neće prodati Mirka Ivanića ispod cene, kako saznajemo, za sumu ne manju od 5.000.000 evra.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Gledajući statistiku Mirko Ivanić igra sezonu života, mada je i prošle takmičarske godine bio izuzetan, posebno protiv Milana, ali i Partizana u "večitom derbiju". Ove sezone odigrao je svih pet mečeva u Ligi Evrope i dao dva gola, plus četiri meča u kvalifikacijama za Ligu šampiona i dva u plej-ofu za Ligu Evrope, uz još dva pogotka. U Superligi ima upisanih svih 16 utakmica i sedam golova, plus jedan nastup u Kupu Srbije. Ukupno, neverovatnih 2.242 minuta na terenu.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track